Teismas laukia STT atsakymų dėl pasiklausymo įrangos V. Šiliausko namuose | Kas vyksta Kaune

Teismas laukia STT atsakymų dėl pasiklausymo įrangos V. Šiliausko namuose

BNS / Ingrida Steniulienė 2024/01/24 09:23
Vilius Šiliauskas / R. Tenio nuotr.

Už kyšininkavimą nuteisto buvusio Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko byloje Apeliacinis teismas laukia Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) dokumentų ir baigiamųjų proceso dalyvių kalbų.

Teismui trečiadienį STT turi pateikti atsakymą apie V. Šiliausko namuose rastą pasiklausymo įrangą.

Teismas šią savaitę pritarė prokuroro Rolando Stankevičiaus prašymui kreiptis į tarnybą ir pasiklausti, ar pas V. Šiliauską terasoje sumontuota pasiklausymo įranga yra jų.

Prokuratūra siekia, kad teismas buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui vietoje anksčiau skirtos 70 tūkst. eurų baudos skirtų šešerių metų laisvės atėmimą ir 30 tūkst. eurų baudą.

Prokuroras sako, kad pirmos instancijos teismas, skirdamas V. Šiliauskui tik baudą, nepagrįstai sureikšmino nuteistojo asmenybę ir neatkreipė dėmesio į nusikaltimo pavojingumą. Prokuroras mano, kad apygardos teismas skyrė pernelyg švelnią bausmės rūšį ir jos dydį, nepagrįstai dukart mažino bausmę.

Teismas gavo ir V. Šiliausko gynėjo apeliacinį skundą, tačiau ne dėl bausmės, o siekiant konstatuoti kai kurių aplinkybių patikslinimą nuosprendyje.

Pernai lapkritį V. Šiliauskas už korupcinius nusikaltimus nubaustas 70 tūkst. eurų bauda, tačiau įskaičius sulaikyme praleistą laiką, jam reikia sumokėti 65 tūkst. eurų. Jam taip pat uždrausta septynerius metus dirbti valstybės tarnyboje – tai maksimalus tokios baudžiamojo poveikio priemonės terminas.

V. Šiliauskas nuteistas už tai, kad eidamas minėtas pareigas 2021–2022 metais savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš įmonės „Autokausta“ vadovo J. Kriaučiūno kyšių už 260 tūkst. eurų. Šie pinigai iš jo bus konfiskuoti. V. Šiliauskas teisme visiškai pripažino savo kaltę.

Teismas kaltės pripažinimą ir V. Šiliausko gailėjimąsi pripažino lengvinančiomis aplinkybėmis. Bausmę skirdamas teismas atsižvelgė ir į tai, kad jo išsamių parodymų pagrindu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sisteminės korupcijos Kauno miesto savivaldybėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA