Kalėdinių eglučių krūvos gadina miesto vaizdą: priminimas kauniečiams | Kas vyksta Kaune

Kalėdinių eglučių krūvos gadina miesto vaizdą: priminimas kauniečiams

/ A. Gripkauskaitės nuotr.

Kalėdos jau baigėsi, bet šventės puošmenų – eglučių – galima rasti įvairiose miesto vietose. Skaitytojams kilo klausimas, ar chaotiškos eglučių krūvos bus išvežtos tik gale mėnesio? UAB „Kauno švaros“ atstovai primena kauniečiams, kaip derėtų palikti eglutes specialiuose punktuose ir kada jos bus išgabentos.

„Neblogai, kad žmonės gali palikti Kalėdų eglutės įvairiose vietose, bet kada planuojama jas išvežti? Dabar, prie punktų sukrautos milžiniškos krūvos, kitos užstoja ir vaizdą vairuojant, o dar kai jas apsnigo, tai vaizdas tikrai ne koks…

Gal jas per kelis kartus išveš, o ne tik pasibaigus surinkimo akcijai?“ – teiravosi skaitytojas.

Pasiteiravus UAB „Kauno švara“ atstovų, ar eglutės išvežamos palaipsniui, ar visgi visos žaliaskarės bus išvežtos po sausio 31 dienos, kai baigsis surinkimo akcijos laikas. Ji akcentavo svarbią taisyklę, kurios turėtų laikytis miestiečiai, kurie atneša savo šventinius medelius ar šakas į surinkimo punktą.

„Pastebėjome, kad gyventojai prie šios akcijos jau priprato ir kasmet vis daugiau „atitarnavusių“ kalėdinių puošmenų atneša į jų surinkimo aikšteles, kurių šiais metais paruošėme virš 150. Aikštelės įrengtos prie daugiabučių, prekybos centrų ir kitose žmonių susibūrimo vietose“, – džiaugėsi UAB „Kauno švara“ atstovė.

„Specialios aikštelės, kuriose galima palikti nupuoštus kalėdinius medelius ar jų šakas yra pažymėtos lentele, kurioje parašyta, kad draudžiama eglutes mesti su pakuote (plėvele, popierium ar kt.). Pakuotėje palikta eglutė labai apsunkina ir prailgina eglučių surinkimo darbus.

Todėl norime akcentuoti ir prašome šiuos, nuo šventinio laikotarpio neatsiejamus kalėdinius medelius ar šakas, įrengtose aikštelėse palikti jau nupuoštus, be pakuotės (plėvelės, popieriaus ar kt.) taip pat be vazono, nes jį galima rūšiuoti arba panaudoti dar kartą. Taip pat prašome nemesti nupuoštų medelių į buitinių atliekų konteinerius, nepalikti šalia jų, ar namų kiemuose, nepaversti eglučių šiukšlėmis – juk jų misija buvo puošti, o ne teršti“, – priminė ji.

/ UAB „Kauno švara“ nuotr.

Anot specialistės, į įrengtas eglučių surinkimo vietas suneštos eglutės surenkamos per visą numatytą laikotarpį (nuo sausio 2 d. iki sausio 31 d.)

Surinktos eglutės išvežamos į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles. Aikštelėse surinktos žaliaskarės susmulkinamos ir panaudojamos kaip biokuras, iš kurio pagaminta šiluma sugrįžta į namus.

/ UAB „Kauno švara“ nuotr.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA