A. Kandroto-Celofano šou sutrikdė V. Landsbergio kalbą prie Sausio 13-osios laužų | Kas vyksta Kaune

A. Kandroto-Celofano šou sutrikdė V. Landsbergio kalbą prie Sausio 13-osios laužų

Lrytas.lt 2024/01/13 10:42
/ Lrytas.lt, T. Bauro nuotr.

Sausio 13-osios išvakarėse prie Seimo rūmų buvo surengta tradicinė Atminimo laužų uždegimo ceremonija. Į ją kasmet susirenka šimtai žmonių, kurie apsupę laužus gieda Lietuvos himną, patriotines dainas, kalbą nuo scenos pasako pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis.

Tiesa, šįkart šis renginys neapsiėjo be provokacijų. Į Nepriklausomybės aikštę su keliais pasekėjais atvyko Antanas Kandrotas-Celofanas, kuris, priėjęs prie pat scenos, tuo metu, kai nuo jos žodį tarė V.Landsbergis, apsikeitęs su jais rusiškais raginimais pradėjo garsiai šaukti: „Gėda!“

V.Landsbergis trumpam sutriko, tačiau tęsė kalbą. Susirinkusieji bandė užgožti A.Kandroto-Celofano riksmus plojimais.

Netrukus prie jo prisistatė pareigūnai, atitvėrė rėkiančius provokatorius nuo scenos, tačiau kurį laiką nieko nedarė, bandė gražiuoju išprašyti juos iš renginio. Provokatoriams tai buvo nė motais, jie toliau į pareigūnų veidus šaukė „gėda“.

Galiausiai policijos pareigūnai išsivedė juos iš minios. Susirinkę žmonės tokį pareigūnų veiksmą palydėjo ovacijomis.

Vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas šis incidentas, netrukus paplito socialiniuose tinkluose.

„Gauna komandą rusiškai. Поехали. Давай (pirmyn, – liet.). Tada loja“, – pasidalinęs vaizdo įrašu feisbuke rašė laidų vedėjas Algis Ramanauskas-Greitai.

Į provokatorių veiksmus savo feisbuko paskyroje penktadienio vakarą sureagavo ir pats V.Landsbergis.

„Brangieji! Tegul dega, liepsnoja kaip šie laužai mūsų širdyse tikėjimas Lietuva ir laisve! Nekreipkime dėmesio ir atleiskime vargšams baubiantiems galvijėliams. Tesudega aikštės laužuose visas šlamštas, mizerija, smulkūs kerštavimai net nežinia dėl ko.

Matykim ir dirbkim tikrus darbus, per kuriuos Lietuvos dvasia atsikvošės. Tai Jono Basanavičiaus žodžiai tarti dar prieš „Aušrą“, dabar matomi ir skaitomi žengiant į Lietuvos Seimą. Kerštavimai ir baubimai – tikrai ne tie darbai, kurių reikia mūsų tėvynei. Dainuokim! Taip kviesdavau tą Sausį, ir jūs dainavot, ir mes laimėjom. Dainuokim, ir mūsų sielos pasveiks.

„Augo kieme klevelis…“ Pučia, pučia šiaurus vėjas, tad pabuskim, berneliai, ir stovėkim tvirtai susiėmę rankomis, ir pragaro vartai mūsų nenugalės!“ – teigė profesorius.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas vėliau pranešė, kad būrelis triukšmadarių bandė sutrikdyti Atminimo laužų uždegimo ceremoniją – jie triukšmavo, šūkavo.

Du triukšmadarius policijos pareigūnai sulaikė. Jiems buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai dėl viešosios rimties trikdymo. Triukšmadariams gresia bauda nuo aštuoniasdešimt iki dviejų šimtų eurų.

Kadangi šis nusižengimas buvo padarytas viešojoje vietoje vykstančiame renginyje, pažeidėjams taip pat gali būti uždrausta lankytis viešosiose vietose vykstančiuose renginiuose nuo vieno mėnesio iki vienerių metų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA