E. Gelažninkienė kirto trečiojo greičio ruožo finišą: šiandien stabdė atsargumas | Kas vyksta Kaune

E. Gelažninkienė kirto trečiojo greičio ruožo finišą: šiandien stabdė atsargumas

Trečiąjį Dakaro ralio 2024 greičio ruožą sėkmingai įveikė ir vieninteliai SSV klasės atstovai Emilija ir Arūnas Gelažninkai. Kaip teigia „Rentway Dakar Team“, šiandien ruožas buvo smagus, greitas, tačiau laimėti turėjo ne greičiausi, o mažiausiai klydę ekipažai.

Kaip pirmadienio vakarą skelbiama „Rentway Dakar Team“ pranešime, E. Gelažninkienė pasakojo, kad etapas jai patiko ir buvo smagu lenkti varžovus, tačiau šiandien geram rezultatui koją pakišo atsargumas.

„Dulkės mūsų nepaleidžia, kaip pradėjome greičio ruožą, taip ir baigėmė su jomis, kažkur tik 50 kilometrų dulkių negavome. Tačiau šiandien labiausiai mus stabdė atsargumas – vienoje vietoje Arūnas išsigando, kad galimai važiuojame ant lūžusios kopos ir prašė sustabdyti. Toje vietoje mes ir užstrigom, prireikė gerų 40 minučių, kol išsikasėm, nes smėlis labai purus, išvažinėtas mašinų.

Aišku, geriau jau taip pastrigti ir važiuoti atsargiau, negu kaip mums teko matyti ir apsivertusių bagių. Bendrai, jeigu ne dulkės, man labai patiko trasa, nes ji greita, su mažai akmenų, buvo vietos ir lenkimams, ir pavyko konkurentų šiek tiek aplenkti, bet dulkės leidžia važiuoti tik puse maksimalaus greičio,“ – dienos nuotaikomis dalijosi sportininkė.

Vakar klydęs šturmanas A. Gelažninkas šiandien jau pasitempė ir ekipažui padėjo išvengti navigacinių nukrypimų.

„Šiandien navigacija asmeniškai man buvo nesudėtinga, klaidų nepadarėm, puikiai pavyko važiuoti net ir sutemus. Tiesa, kai saulei nusileidus per dulkes matomumas sumažėjo iki 50 metrų, tempo palaikyti tapo tiesiog neįmanoma. Bet jautėsi, kad Emilija nori greičiau į finišą, kelis kartus net iš posūkio taip išlėkėm. Taip jau nutinka, kai signalizuok kiek tik nori, bet niekas nepraleidžia. Na, svarbiausia finišas vėl mūsų, bagis sveikas ir rytoj be problemų startuosim,“ – kalbėjo kaunietis.

„Rentway Dakar Team“ trečiąjį greičio ruožą įveikė per 6 val. 36 min., toks rezultatas jiems šiandien leido įsitvirtinti 20-oje vietoje.

Iš karto po finišo Gelažninkų geltonąją bitę perėmė prižiūrintis servisas, kadangi laiko motobagį paruošti ketvirtajam greičio ruožui jie turėjo vos dvi valandas. Tačiau mechanikams per daug darbų nebuvo – nors ir sulopytas po prologo avarijos, bagiukas važiuoja be kaprizų ir didesnės nei kasdienės priežiūros nereikalauja

Antradienį dalyvių lauks antroji maratono diena. Čia dalyviams teks nuvažiuoti 631 kilometrą, iš jų 299 km – greičio ruože. Organizatoriai vėl žada greitą žvyro trasą su smėlio ir kopų prieskoniu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA