Dingusios mergaitės visą naktį ieškojo gausios policijos, savanorių ir gyventojų pajėgos | Kas vyksta Kaune

Dingusios mergaitės visą naktį ieškojo gausios policijos, savanorių ir gyventojų pajėgos

Savanoriai buriasi ieškoti dingusios mergaitės

Vėlų sekmadienio vakarą gavus pranešimą apie dingusią 9 metų mergaitę, į paieškas suskubo ne tik policijos pareigūnai, bet ir gausios gyventojų bei savanorių pajėgos. Spaudžiant daugiau nei 20 laipsnių šalčiui, kiekviena paieškos akimirka svarbi, nepabūgę atšiaurių sąlygų, žmonės ir pareigūnai ieškojo, tikrino kiemus, vandens telkinius ir kitas miesto vietas.

Sekmadienį, apie 23 val. Kauno apskrities vyriausiojo komisariato pareigūnai informavo, jog mergaitė (gim. 2014 m.) išėjo iš namų ir negrįžo. Paskutinė žinoma mergaitės buvimo vieta, netoli namų esanti viešojo sustojimo stotelė – Chemijos g.

Išeidama vilkėjo juodas kelnes, spalvotą striukę (juoda, melsva, alyvinė), rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai.

„Jei kas važiavote maždaug nuo 16.20 iki 17.20 val. Chemijos g. ir turite vaizdo registratorius – būtinai peržiūrėkite! Kiekviena detalė svarbi!“ – pranešė Kauno policija. Kauno apskr. VPK.

Į paiešką jungiasi gyventojai, savanoriai

Ryte susisiekus su Kauno Apskr. VPK Viešųjų ryšių atstove Odeta Vaitkevičiene, ji informavo, jog gausios pareigūnų, savanorių ir pilietiškų gyventojų pajėgos mergaitės ieškojo visą naktį, o ryte paieška tęsiama toliau.

„Pareigūnai toliau tebeieško, imtasi aktyvių veiksmų. Paieškoje dalyvauja ir kinologai, naudojami termovizoriai, gausios pareigūnų pajėgos ieško mergaitės. Kita dalis peržiūrinėja didžiulius kiekius vaizdo įrašų, tikrina gyventojų pranešimus, darbuojamasi intensyviai.

Nuo vakar mergaitės ieškota įvairiose miesto vietose – aplink gyvenamąją vietą, vaikų ir jaunimo susibūrimo vietose, apžiūrėti ir vandens telkiniai“, – teigė O. Vaitkevičienė.

„Tikrintos ir tikrinamos ne tik įvairios teritorijos, peržiūrinėjami vaizdo įrašai, padėsiantys patvirtinti arba paneigti 22.45 val. gautą informaciją, kad nepilnametė apie 17 val. matyta stotelėje su vyru šalia neaiškios markės automobilio“, – informuoja Kauno policija.

Visus pranešimus ir gaunamą informaciją, kur galimai pastebėta mergaitė, tikrina pareigūnai, bet iki šiol pastangos bevaisės.

„Didelis ačiū visiems gyventojams ir Raudonojo kryžiaus savanoriams, kurie nepabūgo šalčio ir padėjo ieškoti visą naktį ir toliau ieško mergaitės bei informuoja pareigūnus“, – dėkojo policijos atstovė.

Žinančius mergaitės buvimo vietą, ją mačiusius ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašoma kreiptis į Kauno apskrities policijos pareigūnus telefonu 8 700 60600 arba skubiosios pagalbos telefonu 112.

Pilietiški gyventojai prisideda prie paieškų

Dingus mergaitei, socialiniuose tinkluose suskubta sukurti mergaitės paieškos grupę, gyventojai dalijasi informaciją, tikrina pranešimus ir ieško dingusios mergaitės.

„Facebook“ grupę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA