Parduota per 5 tūkst. traukinio bilietų į Rygą | Kas vyksta Kaune

Parduota per 5 tūkst. traukinio bilietų į Rygą

ELTA / Ignas Dobrovolskas 2024/01/07 16:59
Asociatyvi / LTG nuotr.

Per kiek daugiau nei dvi savaites nuo traukinių maršruto Vilnius–Ryga starto parduota daugiau kaip 5,1 tūkst. bilietų, informuoja „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) komunikacijos partnerė Kotryna Dzikaraitė-Misiūnė. Pasak jos, daugiausiai naująja jungtimi keleiviai vyksta iš Vilniaus, tačiau netrūksta keliaujančių ir iš kitų Lietuvos miestų.

„Per kiek daugiau kaip dvi savaites buvo įsigyta daugiau kaip 5,1 tūkst. maršruto bilietų. Šiuo maršrutu pirmiausia siekiama užtikrinti naują tvaraus susisiekimo jungtį tarp kaimyninių sostinių – tarptautines keliones įsigijo absoliuti dauguma naujojo maršruto keleivių (parduota maždaug 4,3 tūkst. bilietų)“, – Eltai perduotame komentare teigė K. Dzikaraitė-Misiūnė.

„Naująja jungtimi su Ryga keleiviai dažniausiai vyksta iš Vilniaus (60 proc. tarptautinių kelionių), Šiaulių (21 proc. tarptautinių kelionių) ir Kaišiadorių (9 proc. tarptautinių kelionių)“, – tvirtino ji.

LTG taip pat džiaugėsi, kad maršrutu naudojasi ir Joniškio gyventojai, keliaujantys į abiejų šalių sostines. Taip pat, anot K. Dzikaraitės-Misiūnės, keleiviai dažniausiai keliauja savaitgaliais o traukinių užimtumas pirmąją maršruto savaitę vidutiniškai siekė 71 proc.
„Džiugina ir tai, kad naująjį maršrutą jau spėjo atrasti Joniškio gyventojai, besirenkantys vykti tiek į Rygą (290 keleivių), tiek į Vilnių (214 keleivių)“, – sakė LTG atstovė.

„Daugiausiai klientai keliauja savaitgaliais, iš Vilniaus vykstantys klientai dažniausiai renkasi išvykas su dviem nakvynėmis, o iš Kaišiadorių ir Šiaulių – vienos paros“, – tikino ji.

Praėjusių metų pabaigoje startavo pirmasis traukinių maršruto Vilnius–Ryga reisas. Tiesioginiai traukiniai kursuoja kasdien – LTG grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ iš Vilniaus kviečia išvykti rytais, o iš Rygos – kiekvienos dienos popietėmis. Kelionė traukiniu tarp dviejų sostinių trunka apie 4 val. 15 min.

Kelionė į Rygą traukiniu visomis dienomis kainuoja tiek pat – standartinio bilieto kaina sieks 24 Eur, pirmos klasės – 34 Eur. Atskiros sėdimosios vietos traukinyje neužimantiems vaikams iki 6 m. kelionė nieko nekainuoja, o vaikams, kurių amžius nuo 6 iki 16 metų, taikoma 30 proc. nuolaida.

Traukinys iš Vilniaus išvyksta kiekvieną dieną 6 val. 30 min., iš Kaišiadorių – 7 val. 14 min., iš Šiaulių – 8 val. 51 min., iš Joniškio – 9 val. 30 min. Į Jelgavą traukinys atvyksta 10 val. 06 min., o į Rygos centrinę stotį – 10 val. 43 min. Iš Rygos į Vilnių traukinys kiekvieną dieną išvyksta 15 val. 28 min., iš Jelgavos – 16 val. 08 min. Šis traukinys Šiaulius pasiekia 17 val. 21 min, o Vilnių – 19 val. 51 min.

Naujame tvarkaraštyje numatytas ir persėdimas į tarptautiniu maršrutu kursuojantį traukinį iš maršrutu Kaunas–Vilnius vykstančio traukinio. Šis persėdimas suplanuotas Kaišiadorių geležinkelio stotyje. Vietinių kelionių Latvijoje paslaugos maršruto atkarpa Jelgava-Ryga nėra teikiamos. „Eurail“ kelionių paso turėtojai taip pat gali keliauti tarp Lietuvos ir Latvijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA