Kunigas B. Lyris kviečia į knygos pristatymą Kaune: tikriems dalykams nereikia išankstinio plano | Kas vyksta Kaune

Kunigas B. Lyris kviečia į knygos pristatymą Kaune: tikriems dalykams nereikia išankstinio plano

M. Savičiūtės nuotr.

Pradėjus skaičiuoti Naujuosius metus, poetas, kunigas Benas Lyris kviečia kiekvieną 2024-ųjų dieną pradėti pozityviomis, įkvepiančiomis mintimis. Aštuntąją savo knygą „365 įkvėpimai mylėti“ skaitytojams Kaune autorius sausio 6-ąją 18 valandą nusprendė pristatyti netradicinėje vietoje – Kauno „Akropolio“ Renginių aikštėje – ir be išankstinio scenarijaus.

Kalba apie meilę gyvenimui

Į knygą „365 įkvėpimai mylėti“ B. Lyris sudėjo mintis apie ramybę, laiką, drąsą, meilę ir gyvenimą. Kaip paaiškino pats autorius, čia skaitytojai neras ilgų tekstų, tačiau tikrai ras vieną sakinį ar mintį, skirtą kiekvienai dienai.

„Vis daugiau žmonių gyvena lydimi streso ir nerimo. Kartais apima toks nusivylimas, jog norisi skaitytoją pamokyti, užpilti jį tekstų lavina, nors, galbūt, būtent viena neįpareigojanti mintis padėtų jam eiti toliau, padrąsintų, paskatintų patikėti savo paties gyvenimu. Šventajame Rašte 365 kartus paminėtas žodis „nebijok“. Gyvenime nesame apsaugoti nuo paties gyvenimo, tačiau, jei negalime pakeisti situacijų, žmonių, galime keisti mintis, požiūrį.

Sunkią kasdienybę galima matyti kaip prakeikimą arba misiją, kur su turima jėga, šalia esančiais žmonėmis galime padaryti kažką nuostabaus. Gyvenimas nėra tobulas, koks dažnai vaizduojamas socialiniuose tinkluose. Turime susitaikyti su realybe ir nugyventi ją žmogiškai. Šioje knygoje nedaug teksto, pridėtas kalendorius – tai, kas skubančiam, nuovargio visuomenės žmogui, suteiktų padrąsinimą dvejonėse ir sunkumuose“, – kalbėjo B. Lyris.

Į knygą „365 įkvėpimai mylėti“ B. Lyris sudėjo mintis apie ramybę, laiką, drąsą, meilę ir gyvenimą / M. Savičiūtės nuotr.

Pirmieji knygos pristatymai skaitytojams jau vyko praėjusių metų pabaigoje. Sausio 6-ąją 18 valandą vienintelis B. Lyrio knygos pristatymas Kaune vyks Kauno „Akropolio“ Renginių aikštėje.

Svečiai jame galės išgirsti ne tik renginio moderatorės Žilvinės Petrauskaitės ir autoriaus pokalbį, knygos tekstų, bet ir operos solistės Oksanos Auškalnytės-Mockuvienės atliekamas dainas bei pianisto Viktoro Urbio muziką.

Būti arčiau žmonių

Kaip kalbėjo B. Lyris, knygos pristatymas prekybos centre jam pačiam – tarsi socialinis eksperimentas. Kunigas tiki, jog Meilė, Dievas, šviesa, muzika ir tikri dalykai gimsta ten, kur nėra pasiruošimo ir išankstinio plano. Šio renginio dalimi taps ne tik žmonės, atėję į renginį, bet ir tie, kurie pristatyme dalyvauti galbūt neplanavo ar prekybos centre sutikti poeto ir kunigo nesitikėjo.

„Renginių aikštė Kauno „Akropolyje“ – erdvė, skirta bendruomenei, kurioje po intensyvios metų pabaigos atėjus ramesniam laikotarpiui galime skirti laiko diskutuoti svarbiomis temomis, įsiklausyti ir išgirsti žmones, kurių žodžiai įkvepia drąsos ir pasitikėjimo“, – komentavo Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Pasak B. Lyrio, jei eini į suplanuotą renginį ir žinai, jog tavęs klausys, jautiesi ramiau, o šiuo atveju pasirodymas vyks erdvėje, kuri nėra įprasta, tačiau kurioje daug nepažadinto gerumo.

Į knygą „365 įkvėpimai mylėti“ B. Lyris sudėjo mintis apie ramybę, laiką, drąsą, meilę ir gyvenimą / M. Savičiūtės nuotr.

„Mes neturime pasiruošę išankstinio scenarijaus. Siūlysime išgirsti muziką, kažkokią artimą mintį. Susitikime gyvai diskutuosime, kas visuomenei svarbu, kelsime aktualius klausimus, mėginsime išsiaiškinti, kiek turime laiko sustoti, įsiklausyti, kiek mums svarbūs gilūs dalykai, kurie dažnai nėra patogūs, nes turime pažvelgti į save.

Dovanojame renginį, buvimą, o mums dovana tampa žmonės, kurie į jį ateina. Mano noras – ne laukti žmonių, patogiai atsisėdus teatre ar bibliotekoje, o eiti prie jų, būti šalia, būti ne tuo, kuris viską žino, bet kuris dalijasi savo gyvenimu ir kviečia renginio dalimi tapti kiekvieną, kuris tik ateis“, – kalbėjo poetas.

Knygos autorius neabejoja – „365 įkvėpimai mylėti“ gali tapti dienos pasitikimu vienu sakiniu, mintimi, kuri padėtų pažadinti kitą mintį, padrąsinti – tokia jos misija.

B. Lyrio knygos „365 įkvėpimai mylėti“ pristatymas vyks Kauno „Akropolio“ trečiame aukšte, Renginių aikštėje, sausio 6 d. 18 val. Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA