Sausį policija stebės kiekvieną – vykdys specialius reidus | Kas vyksta Kaune

Sausį policija stebės kiekvieną – vykdys specialius reidus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policija informuoja visuomenę apie visoje šalyje suplanuotas eismo dalyvių kontrolės priemones sausio mėnesį. Policijos dėmesys bus sutelktas į vairuotojų blaivumą, pavojingą ir chuliganišką vairavimą, matomumą gerinančių saugos priemonių – atšvaitų – naudojimą tamsiuoju paros metu.

Sausio 1–3, 7–9 ir 14–16 dienomis transporto priemonių vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų patikrinimai.

Sausio 10–12, 17–19 ir 26–28 dienomis pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų kontrolė – matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros laiku.

Sausio 22–24 dienomis pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolė.

Vykdydama vieną iš pagrindinių savo uždavinių – eismo automobilių keliais priežiūrą, per pirmąjį metų pusmetį Lietuvos policija iš viso surengs 38 tikslines policines prevencines eismo dalyvių kontrolės priemones. Penkios iš jų inicijuotos Europos kelių policijos tinklo ROADPOL (angl. European Roads Policing Network).

Prevencinės priemonės bus vykdomos valstybinės ir vietinės reikšmės keliuose, policijos pareigūnai dirbs viešuoju, neviešuoju ar mišriuoju patruliavimo būdu.

Apskričių vyriausieji policijos komisariatai savo prižiūrimose teritorijose gali organizuoti ir kitas papildomas priemones.

Policija eismo dalyviams primena: atsakingai elkitės kelyje, būkite drausmingi, tamsiuoju paros metu dėvėkite šviesą atspindinčius drabužius arba atšvaitus, vairuodami atsižvelkite į meteorologines ir važiavimo sąlygas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA