Kaune įmonės direktorius pripažintas kaltu dėl darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimų | Kas vyksta Kaune

Kaune įmonės direktorius pripažintas kaltu dėl darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose paskelbtas apkaltinamasis nuosprendis, kuriuo uždarosios akcinės bendrovės direktorius S. J. pripažintas kaltu dėl darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimų (Baudžiamojo kodekso 176 str. 1 d.).

Teismas nustatė, kad S. J., būdamas įmonės direktoriumi ir būdamas atsakingas už darbuotojų saugą ir sveikatą reglamentuojančių teisės aktų, darbuotojų mokymo ir atestavimo tvarkos rengimą, profesinės rizikos vertinimą, privalėdamas sudaryti darbuotojams saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas visais su darbu susijusiais aspektais, laikotarpiu nuo 2009-06-25 iki 2015-11-12 nevykdė savo pareigų.

Kaip rašoma Kauno apylinkės teismo pranešime žiniasklaidai, įrodyta, jog darbuotojams neužtikrinus saugių ir sveikatai nekenksmingų darbo sąlygų, du įmonės darbuotojai, kurių darbo aplinkoje buvo sveikatai kenksmingas veiksnys – silicio dioksidas (kvarcinio smėlio miltų alveolinė frakcija), susirgo profesine liga – plaučių silikoze ir vėliau, dėl ligos sukeltų komplikacijų, mirė.

Nors S. J. savo kaltės dėl jam inkriminuoto nusikaltimo neprisipažino, tačiau teismas, įvertinęs visus byloje kruopščiai surinktus įrodymus, konstatavo, kad S. J. kaltas dėl darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo.

2023 m. gruodžio 28 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu S. J. paskirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 1 metų ir 6 mėnesių laikotarpiui. S. J. taip pat įpareigotas dirbti arba registruotis užimtumo tarnyboje ir nuo 23 val. Iki 6 val. Būti namuose, jei tai nesusiję su darbu.

Paskelbtu nuosprendžiu nukentėjusiajai ir civilinei ieškovei pripažinta teisė į ieškinio patenkinimą iš civilinio atsakovo, o klausimą dėl ieškinio dydžio, nuosprendžiui įsiteisėjus, perduoti nagrinėti civilinio proceso tvarka.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA