Po beveik 20 metų pradėjo kursuoti keleiviniai traukiniai į Rygą | Kas vyksta Kaune

Po beveik 20 metų pradėjo kursuoti keleiviniai traukiniai į Rygą

BNS 2023/12/27 08:41
ELTOS, J. Kalinsko nuotr.

Trečiadienį pradėjo kursuoti keleivių vežimo geležinkeliais bendrovės „LTG Link“ traukiniai tarp Vilniaus ir Rygos.

Pirmuoju traukiniu į Latvijos sostinę taip pat išvyko premjerė Ingrida Šimonytė bei susisiekimo ministras Marius Skuodis. Jie Rygoje susitiks su kolegomis – Latvijos premjere Evika Silina ir susisiekimo ministru Kasparu Briškenu.

„Turbūt daugelis mūsų yra išbandęs įvairius keliavimo būdus tarp Vilniaus ir Rygos – yra skridęs lėktuvu, važiavęs automobiliu, autobusu. Dabar šitas galimybes papildys turbūt tvariausias būdas keliauti – tai yra geležinkeliu“, – trečiadienį ryte Vilniaus geležinkelio stotyje vykusiame maršruto pristatyme kalbėjo I. Šimonytė.

Susisiekimo ministras M. Skuodis pažymėjo, kad tokiame mieste kaip Joniškis stosiantis keleivinis traukinys Vilnius–Ryga yra ir regioninės politikos dalis. Jis tikisi, kad ateityje šį maršrutą papildys jungtis į Taliną, taip pat atsiras ir daugiau maršrutų su kaimynine šalimi.

„Mums reikės traukinį iki Rygos pratęsti iki Talino, ir mes to tikrai norime, reikės trijų šalių tolesnių žingsnių. Aš labai tikiuosi, kad mes turėsime (…) ne tik į Rygą, bet ir tuo pačiu metu kursuosiantį traukinį iš Rygos, kad keliavimas būtų dar patogesnis“, – teigė M. Skuodis.

„Ko mums dar reikės, tai būtinai mums reikės jungčių per Daugpilį, kad galėtume lengvai pasiekti didžiausią Latvijos miestą“, – pridūrė susisiekimo ministras.

Traukiniai tarp Vilniaus ir Rygos sostinių kursuos kasdien. Iš Vilniaus jie išvyks rytais, 6.30 val., o iš Rygos – popietėmis, kelionė truks kiek daugiau nei 4 valandas. Traukiniai stos Kaišiadoryse, Šiauliuose, Joniškyje ir Latvijos mieste Jelgavoje.

„LTG Link“ laikinasis vadovas Gediminas Šečkus praėjusią savaitę sakė, jog kelionėms naujuoju maršrutu iki šių metų pabaigos yra išpirkti beveik visi bilietai. Kelionė kainuoja 24 eurus, pirmos klasės vagone – 34 eurus.

Gruodžio viduryje „LTG Link“ gavo Europos Sąjungos (ES) geležinkelių agentūros saugos sertifikatą veiklai Latvijoje, leidžiantį vežti keleivius kaimyninėje šalyje.

M. Skuodis anksčiau sakė, jog traukinys tarp Vilniaus ir Rygos yra vienas svarbiausių metų projektų jam asmeniškai geležinkelių transporto srityje.

Anksčiau tiesioginis traukinys tarp Vilniaus ir Rygos kursavo iki 2004 metų sausio. Nuo 2018-ųjų rugsėjo iki 2020-ųjų kovo – korononaviruso pandemijos pradžios – Vilnių ir Rygą jungė tarp Kyjivo ir Latvijos sostinės kursavęs Ukrainos geležinkelių traukinys. Pasak LTG, Vilnių ir Rygą kartais epizodiškai sujungdavo ir kitų šalių vežėjų ilgesni traukinių maršrutai.

Dėl traukinių maršruto tarp Vilniaus ir Rygos spalį sutarė trijų Baltijos šalių transporto ministrai. Tikimasi, kad ateityje jis taip pat pasipildys jungtimi iki Talino.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA