Sinoptikai: visą savaitę vyraus teigiama temperatūra ir prireiks skėčių | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: visą savaitę vyraus teigiama temperatūra ir prireiks skėčių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Naują savaitę vienas po kito iš vakarų slinks Atlanto ciklonai, tad ir toliau neš drėgmę ir šilumą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Pirmadienio diena bus apniukusi. Daugelyje rajonų sulauksime lietaus, vyraus nedideli jo kiekiai. Pūs apysmarkis pietvakarių, vakarų krypties vėjas, rytą pajūryje gūsiai sustiprės iki 15-17 m/s. Virš šalies bus įsitvirtinusi šilta oro masė ir temperatūra svyruos tarp 3-8 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį orai išliks panašūs. Dangus bus apniukęs ir didesnėje šalies dalyje palis. Pūs smarkokas pietvakarių, vakarų krypties vėjas, daug kur, daugiausia vakariniuose rajonuose, gūsiai užpūs iki 15-20 m/s. Naktį temperatūra mažai keisis ir bus apie 3-7 laipsnius šilumos.

Antradienio dieną ir toliau orus lems žemo slėgio sūkurys. Daug kur palis, vyraus negausus lietus. Vėjas krypties nekeis, o gūsiai išplis į daugelį rajonų ir sieks 15-20 m/s. Temperatūra įdienojus bus apie 4-8 laipsnius šilumos.

Trečiadienį šalį pasieks šiek tiek vėsesnė oro masė, tad sulauksime mišresnių kritulių. Naktį vietomis, daugiausia Pietų Lietuvoje, palis, o dieną daug kur iš dangaus kris lietus ir šlapdriba. Naktį pavojingų vėjo gūsių jau nesulauksime, o dieną vėl pietvakarių, vakarų gūsiai kai kur sieks 15-20 m/s. Naktį temperatūra pažemės iki 0-5, dieną šils iki 1-6 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį naujas ciklonas atgins kritulius ir smarkų vėją. Daug kur sulauksime kritulių, daugiausia kris šlapdriba ir lietus. Pūs smarkus pietvakarių, pietų krypties vėjas, jo gūsiai didesnėje šalies dalyje sieks 15-20 m/s. Naktį temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 šilumos, o dieną bus apie 1-6 laipsnius šilumos.

Penktadienį orai keisis mažai: išliks drėgna ir vėjuota. Daug kur sulauksime mišrių kritulių, daugiausia šlapdribos ir lietaus, dieną vyraus nedideli kiekiai. Pietvakarių, pietų vėjo gūsiai daug kur stiprės iki 15-20 m/s. Naktį temperatūra kris iki 0-5, dieną šils iki 1-6 laipsnių šilumos.

Savaitgalį pagal dabartinius duomenis šalį turėtų pasiekti šaltesnė oro masė, tad įsivyraus nedidelis sniegas, naktimis lengvai pašals, o dienomis temperatūra svyruos apie 0 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA