Nuaidėjo „Kauno sporto apdovanojimai 2023“: pagerbti geriausi miesto sportininkai bei treneriai | Kas vyksta Kaune

Nuaidėjo „Kauno sporto apdovanojimai 2023“: pagerbti geriausi miesto sportininkai bei treneriai

Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenos amfiteatre apdovanoti Kauną garsinantys atletai, treneriai, komandos bei iniciatyvos. Šeštą kartą vykusiuose „Kauno sporto apdovanojimuose“ devyniose kategorijose laureatus rinko kauniečiai ir specialiai sudaryta komisija. Už viso gyvenimo nuopelnus sportui pagerbtas nusipelnęs irklavimo treneris Algirdas Arelis.

„Džiaugiamės, kad šie metai buvo rezultatyvūs bei turtingi tiek sportininkų, tiek Kauno pasiekimais. Didžioji dalis miesto pažangos projektų skirti sportui – visiems jums.

Baigiamas statyti naujasis lengvosios atletikos maniežas, prasidėjo atgimstančio Šilainių baseino darbai. Netrukus startuosime su Panemunės baseino, naujos futbolo arenos statybomis. Prie Kauno marių kyla buriavimo mokykla, paskutiniai štrichai dedami ir irklavimo bazėje Lampėdžiuose.

Tačiau svarbiausias indėlis – jūsų. Kasdieniais darbo rezultatais garsinate Kauną, įkvepiate jaunąją kartą. Jūs – mūsų miesto ir visos Lietuvos ambasadoriai. Ir toliau sieksime, kad miesto sporto sistema tobulėtų, užduodama toną visos šalies mastu“, – kreipdamasis į susirinkusiuosius kalbėjo Kauno vicemeras Mantas Jurgutis.

Jaunuoju metų sportininku (iki 18 metų) tapo keturiolikmetis Tajus Juška. Jo pasiekimų sąraše – Europos jaunimo plaukimo čempionato bronzos medalis, drauge su nacionalinės rinktinės nariais iškovota bronza estafetėje 4×100 m laisvuoju stiliumi. Vaikinui priklauso per 20 įvairių amžiaus grupių rekordų.

Metų jaunoji sportininkė – šuolininkė su kartimi Rugilė Miklyčiūtė. Aštuoniolikmetė Europos jaunimo (iki 20 m.) čempionate laimėjo sidabro medalį ir pasiekė naująjį Lietuvos rekordą, įveikusi 4,15 m aukščio kartelę.

Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje, Metų sportininko su negalia kategorijoje, įvertinimo sulaukė Oksana Dobrovolskaja. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių lengvosios atletikos čempionate atletė užėmė pirmą vietą. Taip pat tris kartus gerino Lietuvos aklųjų disko metimo rekordą ir pasiekė aukščiausią normatyvą į Paryžiaus paralimpines žaidynes.

Metų sportininku pripažintas Tautvydas Grabauskas. Šveicarijoje vykusiose dvivešimtgubo ultratriatlono varžybose per daugiau kaip tris savaites jis įveikė 76 km plaukte, 3600 km numynė dviračiu ir 844 km nubėgo, užimdamas 3 vietą. „Antžmogišką“ ištvermę demonstruojantis „Iron Tautvis“ jau ruošiasi dar didesniems galimybių išbandymams.

/ KMS nuotr.

Geriausios Kauno sportininkės apdovanojimą antrus metus iš eilės pelnė tituluočiausia mūsų šalies plaukikė Rūta Meilutytė. Ji pasaulio plaukimo čempionate Japonijoje iškovojo čempionės titulus 50 ir 100 m plaukimo krūtine distancijose. Taip pat pagerino 50 m plaukimo krūtine planetos rekordą.

Apdovanojimas įteiktas ir drauge su auklėtine įspūdingų rezultatų pasiekusiam jos treneriui Tadui Duškinui.

Stipriausia praėjusio sezono Lietuvos ledo ritulio ekipa „HC Kaunas City“ – Metų vyrų komanda. Ekipa taip pat laimėjo šių metų IIHF Kontinentinės taurės pirmąjį etapą ir tapo pirmuoju šalies klubu, patekusiu į antrąjį šio turnyro etapą.

„Smagu ir netikėta iš miesto gauti tokį įvertinimą. Džiaugiuosi komandos darbu ir iniciatyvumu – į tai įdedame daug širdies, laiko, energijos. Kaunas – sportiškas miestas. Stengiamės palaikyti visas sporto šakas, bendraujame ir kuriame bendruomenišką ryšį. Kviečiu prisijungti ir žiūrovus bei nepraleisti paskutinių ledo ritulio namų varžybų – gruodžio 20 d. 19.30 val.“, – kalbėjo klubo direktorė Rasa Nemanienė.

„Kaunas-VDU“ tinklininkės – geriausia Metų moterų komanda. 2022–2023 m. sezone Lietuvos tinklinio čempionate užėmė 2 vietą, tapo Baltijos lygos nugalėtojomis ir garbingai atstovavo Kaunui bei visai Lietuvai dalyvaudamos Europos taurės varžybose.

Išskirtinėje kategorijoje už viso gyvenimo nuopelnus sportui apdovanotas žinomas irklavimo treneris Algirdas Arelis. 86 metų veteranas per savo ilgametę karjerą užaugino ne vieną Olimpinių žaidynių laimėtoją.

Paklaustas, ką mano apie dabartines treniruočių sąlygas ir šiandieninį irklavimo sportą Lietuvoje, profesionalas negailėjo komplimentų: „Lampėdžiai yra nuostabiausias kampelis ir turi puikausią bazę, kuri gal net yra viena iš geriausių Baltijos šalyse. Ten nuėjęs naujai atgimstu. Taip pat galiu pasidžiaugti, kad paties irklavimo lygis kur kas aukštesnis nei anksčiau ir ateityje turi kilti kaip ant mielių“.

Metų sporto renginiu išrinktas Eurolygos finalo ketvertas, šiemet pirmąkart surengtas Kaune. Čia dėl prestižinio titulo susirėmė „Olympiacos“, „Monaco“, „Barcelona“ ir „Real“ krepšinio klubai, lydimi gausaus būrio aistruolių. Vienybės aikštėje įrengtoje specialioje zonoje fanai bendravo su sportininkais, išbandė savo jėgas turnyruose, varžėsi prizų, tiesiogiai stebėjo lemiamas Eurolygos kovas bei šėlo koncertuose.

Kaunas jau suplanavo, kad ir 2024-ieji bus gausūs sporto renginiais: mieste vyks Europos dailiojo čiuožimo čempionatas, Lietuvos irklavimo ir Europos merginų iki 19 metų futbolo pirmenybės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA