Kauno rajono savivaldybei – dar vienas garbingas apdovanojimas | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono savivaldybei – dar vienas garbingas apdovanojimas

KRS nuotr.

Kauno rajono savivaldybę pasiekė dar vienas garbingas apdovanojimas – Kauno rajono socialinių paslaugų centro darbuotojų sukurta metodika „Atradimų sodas“ tapo Lietuvos socialinio darbo inovacijų konkurso nugalėtoju.

Konkursą organizavo Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Centrui pergalę atnešė unikali idėja, kuris padės gyventojams inovatyviais būdais susidoroti su kylančiais sunkumais.

„Atradimų sodas“ – tai dviejų tipų metaforinių kortelių rinkinys (nuotraukų ir frazių) apie jausmus, emocijas, kurios skirtos savęs ieškojimui arba momentiniam įkvėpimui. Socialiniai darbuotojai šią naujai sukurtą metodiką taiko porų konsultacijose, darbo grupėse su vaikais, paaugliais.

„Atradimų sodas“ kortelių rinkinys / KRS nuotr.

„Metodinė priemonė skirta pasimatuoti emocijas, kurias nešiojame savyje. Kiekvienas pamatęs korteles ar išgirdęs frazes skirtingai jas supranta ir interpretuoja, tuo ir žavi ši metodika“, – pasakojo Kauno rajono socialinių paslaugų centro direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams, pavaduojanti direktorę Kristina Stanislovaitienė.

Centro kolektyvą pasveikino ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. „Dėkui, kad nuolat ieškote inovatyvių sprendimų, puoselėjate socialinio darbo kultūrą ne tik pakaunėje, bet ir visoje šalyje“, – sakė savivaldybės vadovas.

Apdovanojimas / KRS nuotr.

Idėja sukurti korteles gimė 2021 metais, o prie jos įgyvendinimo prisidėjo socialinių mokslų daktarė Aistė Bartkevičienė ir 14 socialinių paslaugų centro darbuotojų. Socialinės darbuotojos rinko nuotraukas, įvairias frazes. „Tai mūsų darbuotojų sukurtas produktas, idėja nauja ir unikali. Kurdami metodiką patys išmokome labai daug ir dabar dalinsimės tuo su kitais“, – darbuotojomis didžiavosi direktorė.

Konkurso nugalėtojais tapę Kauno rajono socialinių paslaugų centras dovanų taip pat gavo projektorių, kuris labai pravers jų kasdieniame darbe.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA