Domeikavos seniūnaičiai su V. Makūnu rikiavo planuojamus darbus: plės darželių ir mokyklų tinklą, gerins gatvių būklę | Kas vyksta Kaune

Domeikavos seniūnaičiai su V. Makūnu rikiavo planuojamus darbus: plės darželių ir mokyklų tinklą, gerins gatvių būklę

Domeikava 2019 m. / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Kauno rajono meras Valerijus Makūnas su komandos nariais lankėsi Domeikavos seniūnijoje. Susitikimo metu savivaldybės vadovai kartu su seniūne Lina Mišeikiene ir neseniai išrinktais seniūnaičiais diskutavo apie planuojamus darbus, aptarė prioritetus.

Domeikavos seniūnijos gyventojų skaičius perkopė 12 tūkstančių – dabar tai yra didžiausia gyvenvietė ne tik Kauno rajone, bet ir Lietuvoje. Seniūnija suskirstyta į 15 seniūnaitijų, kurioms vadovauja vietos gyventojų renkami atstovai – seniūno ir savivaldybės pagalbininkai, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Svarbiausi iššūkiai sparčiai augančioje aglomeracijoje susiję su vietų darželiuose ir mokyklose trūkumu. 2017 metais savivaldybė renovavo Domeikavos gimnaziją ir šalia jos pastatė laisvalaikio salę, tačiau dabar mokykloje mokosi daugiau vaikų, nei numatyta pagal projektą. Darželių tinklas taip pat buvo plečiamas, tačiau dalis seniūnijos mažylių į juos vis dar nepatenka.

V. Makūnas tvirtino, kad kitąmet savivaldybė pasiryžusi įsteigti 6 naujas ikimokyklinio ugdymo grupes moduliuose prie jau esančių darželių ir pradėti 480 vietų pradinės mokyklos statybą.

„Projektą jau turime“, – patikino meras. 2025 metais rytinėje Domeikavos dalyje suplanuotame privačių namų kvartale turėtų atsirasti ir naujas 12 grupių darželis.

Pradinė mokykla / KRS nuotr.

Kita Domeikavos bendruomenei aktuali problema – spūstys Lietuvos automobilių direkcijai (LAKD) priklausančiame Vandžiogalos plente. Meras sakė, kad šį ketvirtadienį su LAKD ir Susisiekimo ministerijos atstovais vyks pasitarimas, kuriame tarp kitų regionui svarbių kelių infrastuktūros klausimų, bus kalbama ir apie Vandžiogalos plento rekonstrukcijos galimybes. Savivaldybė yra įsipareigojusi parengti šios gatvės rekonstrukcijos techninį projektą.

Kalbėdamas apie gatvių asfaltavimą, V. Makūnas aiškino, kad lėšos seniūnijoms skirstomos proporcingai pagal gyventojų skaičių ir vietinės reikšmės kelių ilgį. Iš viso Domeikavos seniūnijos keliams per metus tenka apie 280 tūkst. eurų. „Gatvių asfaltavimo eiles sudarinėja seniūnaičiai, todėl jūs ir nuspręsite, kurios gatvės jūsų bendruomenei svarbiausios“, – pabrėžė meras.

Susitikime aptarti vykdomi arba pradėti vykdyti Neries, Bažnyčios, Žemynos, Žvaigždžių ir kitų gatvių rekonstrukcijos darbai. Taip pat kalbėta apie Neris gatvėje planuojamo parko, pėsčiųjų takų Lantainių piliakalnio prieigose įrengimą, nuotekų tinklų, gatvių apšvietimo modernizavimą ir plėtrą.

Domeikavos gimnazijos stadionas / KRS nuotr.

V. Makūnas iškėlė idėją Domeikavos gimnazijos stadione įrengti dirbtinę dangą. „Ją būtų lengviau prižiūrėti, be to, toks stadionas būtų mažiau priklausomas nuo oro sąlygų, jame vaikai galėtų sportuoti ilgiau“, – dėstė argumentus meras.

Pasitarime nebuvo apeitas ir vienas didžiausių Domeikavos bendruomenės skaudulių – Teisingumo ministerijos sumanymas Šakių kaime įsteigti pusiaukelės namus. Meras pabrėžė, kad šioje situacijoje vadovausis teisės aktais.

Savivaldybė yra išsiuntusi Teisingumo ministerijai užklausą su svarbiausiais bendruomenės keliamais klausimais, tarp jų ir dėl įkalinimo įstaigos kūrimo teisėtumo, tačiau atsakymų dar negavo. Ministerija taip pat nerado galimybių perduoti arba parduoti šį pastatą savivaldybei, kad jame būtų galima vykdyti kitą bendruomenei svarbią veiklą, pavyzdžiui įkurdinti meno mokyklą.

Tai jau antras šiemet Kauno rajono vadovų susitikimas su naujaisiais seniūnaičiais. Pirmas įvyko Alšėnų seniūnijoje. Tokie susitikimai planuojami ir kitose seniūnijose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA