Kauno muitininkų laimikis: sulaikė iš Baltarusijos atkeliavusių rūkalų kontrabandą | Kas vyksta Kaune

Kauno muitininkų laimikis: sulaikė iš Baltarusijos atkeliavusių rūkalų kontrabandą

Asociatyvi / Muitinės nuotr.

Raigardo kelio posto muitinės pareigūnai per vieną parą sulaikė tris lengvuosius automobilius su nelegalių cigarečių kontrabanda: patikrinę iš Baltarusijos įvažiavusius lengvuosius automobilius „BMW 735“, „BMW 728i“ ir „Opel Astra“ – rado juose slėptus 1216 pakelių cigarečių.

Iš Baltarusijos per Raigardo kelio postą į Lietuvą lengvuosiuose automobiliuose atvažiavę baltarusiai ir lenkas muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo nevežantys apmokestinamų ir draudžiamų gabenti prekių. Įvertinę galimą riziką, muitininkai nukreipė automobilius tikrinti muitinės rentgeno kontrolės sistema.

Kontrabandinės cigaretės buvo rastos įvairiose transporto priemonių vietose: variklyje virš kolektoriaus, slenksčiuose, dugne, po prietaisų skydeliu ir salone po apdailos detalėmis, rašoma LR muitinės internetinėje svetainėje.

Paaiškėjo, kad čia esančiose ertmėse iš viso slėpta po 1216 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 5084 eurų.

Muitinės pareigūnai sulaikė cigaretes ir automobilius, o pažeidėjams surašė administracinio nusižengimo protokolus. Už šią kontrabandą gresia piniginės baudos, nelegaliai gabentų tabako gaminių ir automobilių konfiskavimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA