Sinoptikai skelbia, kokie orai bus savaitgalį | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai skelbia, kokie orai bus savaitgalį

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį, kaip ir pastarosiomis dienomis, Lietuvos orus lems pietvakarinis didžiulio Sibiro anticiklono pakraštys, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Diena šalyje bus debesuota, kai kur su nedideliais pragiedruliais. Vietomis, daugiausia šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose, truputį pasnigs. Pūs vidutinio stiprumo pietryčių, rytų vėjas. Aukščiausia temperatūra šiandien sieks 3-8 laipsnius šalčio.

Šeštadienio naktį orų sąlygos išliks panašios. Bus debesuota su pragiedruliais, be žymesnio sniego. Vėjas tebepūs iš rytų, pietryčių, didesnėje šalies dalyje jis bus vidutinio stiprumo, pajūryje – apysmarkis. Temperatūra naktį vėl nukris iki 5-10 laipsnių šalčio, vietomis pragiedrėjus pašals iki 11-13 laipsnių.

Šeštadienio dieną, anticiklonui traukiantis, mūsų kraštą kliudys nelabai aktyvus atmosferos frontas. Dangus visiškai apniuks, o nedidelio sniego teks daugeliui šalies vietovių. Laikysis vidutinio stiprumo rytų, pietryčių, vėjas, tik arčiau jūros jis bus stipresnis, todėl ten vietomis pustys. Temperatūra dieną kiek pašvelnės, bet išliks žiemiška,- 1–6 laipsniai šalčio.

Sekmadienį Lietuva pateks į tolimą rytinį Atlanto ciklono pakraštį. Orai bus niūrūs, drėgni, tačiau ne tokie šalti. Naktį daug kur pasnigs. Vyraus nedidelis sniegas, o Panevėžio, Kauno, Marijampolės apskrityse – vidutinio intensyvumo. Dieną nedideli krituliai numatomi jau tik vietomis. Kai kur bus slidu dėl besiformuojančios lijundros ir plikledžio. Vėjas išliks pietryčių, vidutinio stiprumo.

Naktį temperatūra pažemės iki 2–7 laipsnių šalčio, dieną svyruos tarp 4 laipsnių šalčio iki 1 šilumos.

Ateinančios savaitės pradžioje sulauksime atodrėkio ir jau mišrių kritulių. Keliai ir takeliai, ypač rajoniniai, vietomis taps slidūs – pasisaugokime. Temperatūra naktimis bus artima nuliui ar silpnai neigiama, dienomis daug kur kils laipsnį kitą virš nulio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA