Sinoptikai skelbia, kada vėl sulauksime sniego | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai skelbia, kada vėl sulauksime sniego eismo sąlygas sunkina rūkas ir šarma

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Virš Lietuvos stiprėjant anticiklonui artimiausią parą laikysis sausi, tačiau kiek žvarbesni orai, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Trečiadienio dieną bus apsiniaukę, be žymesnio sniego. Ryte rytiniuose šalies rajonuose kai kur formuosis rūkas, o jam nugulus ant šaltų paviršių, formuosis ir šerkšnas, kuris esant palankioms sąlygoms laikysis ir dienos metu. Vėjas bus rytų, pietryčių, 4-9 m/s, vakarinėje Lietuvos dalyje vietomis gali įsibėgėti iki 10-12 m/s. Aukščiausia oro temperatūra laikysis apie 2-7 laipsnius šalčio, su žemiausiomis reikšmėmis šiauriniuose rajonuose.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį sniego nenumatoma. Vėjas vis dar pūs tos pačios krypties, rytų, pietryčių, bei bus kiek stipresnis, iki 7-12 m/s. Vėsiausiomis nakties ir ryto valandomis oro temperatūra svyruos tarp 3-8 laipsnių šalčio, rytiniuose rajonuose iki 10 laipsnių šalčio. Ketvirtadienio dieną vietomis, daugiausia Vakarų Lietuvoje, truputį pasnigs. Vėjas išliks toks pat, o oro temperatūra mažai kuo skirsis nuo nakties ir sieks 3-8 laipsnius šalčio.

Darbo savaitei einant į pabaigą, penktadienį kai kur pasnigs, bet negausiai. Vėjas kiek silps, o temperatūra bus keliais laipsniais žemesnė tiek naktį, tiek ir dieną, tad kol kas pripratusiems prie dabartinių žiemiškų orų, savo įpročių keisti nereikės.

Eismo sąlygas sunkina rūkas ir šarma

Eismo sąlygas trečiadienio rytą sunkina rūkas ir šarma, perspėja kelininkai.

Eismo informacijos centro 6 val. duomenimis, sudėtingesnės eismo sąlygos Kaišiadorių rajone, matomumas dėl rūko čia vietomis sumažėjęs iki 50 metrų.

Anykščių rajone eismo sąlygas sunkina plikledis. Skuodo, Prienų rajonuose magistralinių kelių dangos drėgnos arba šlapios, vietomis yra provėžotų kelių ruožų rajoninės reikšmės keliuose.

Mažesnio intensyvumo pagrindinių kelių dangos drėgnos, šlapios ir tik vietomis padengtos pažliugusiu sniegu ar prispausto sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 centimetrų, susidariusios provėžos. Šalyje be kritulių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA