Kauno „Agurkinių“ vadeivos D. Bugavičiaus nužudymo byloje padėtas taškas | Kas vyksta Kaune

Kauno „Agurkinių“ vadeivos D. Bugavičiaus nužudymo byloje padėtas taškas

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/12/06 19:11
Lrytas.lt montažas

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas trečiadienį padėjo tašką vieno Agurkinių gaujos vadeivų, muzikos grupės „Naujosios pupytės“ narės Vitos Jakutienės artimo draugo Deimanto Bugavičiaus nužudymo byloje. Žudikų skundai – atmesti.

27 metų D. Bugavičiaus, pravarde Deima budeliai ilgiems metams neteko laisvės. Kaltais byloje dėl Kaune įvykdyto nužudymo buvo pripažinti du estai ir jiems talkinęs lietuvis.

Aukščiausiasis teismas paliko galioti Apeliacinio teismo nuosprendį, pagal kurį 42 metų estas Hansas Erikas Ehvertas kalėjime turės praleisti 14 metų, o pastarojo 40 metų tautietis Arle Grabbi – 15 metų.

Padėjėjo rolę atlikęs 39 metų kaunietis, su Kauno „Daktarų“ gauja sietas buvęs Europos jaunių bokso vicečempionas Ričardas Baika-Ščiukas į belangę pasiųstas 12 metų. Visų jų skundai atmesti.

Trejetas nuteistųjų privalės solidariai atlyginti V. Jakutienei 70 tūkst. eurų, o jos ir D. Bugavičiaus vaikui 50 tūkst. eurų neturtinę žalą, taip pat kas mėnesį iki pilnametystės už vaiko išlaikymą turės mokėti po 175 eurus.

Moteris atpažino žudiką

Teisiamųjų suole atsidūrę nusikalstamo pasaulio atstovai savo kaltę kategoriškai neigė.

R. Baika įtikinėjo, kad slapta nesumontavo D. Bugavičiaus apynaujame S klasės „Mercedes-Benz“ GPRS įrenginio su „Labas“ SIM kortele, atskleisdavusio visus jo maršrutus, nors ant šios kortelės buvo rastas Ščiuko DNR pėdsakas.

A. Grabbi tvirtino nesekęs slapta Deimos, negyvenęs smogikams išnuomotame bute Kauno Šilainių mikrorajone, nepaleidęs šiame rajone į D. Bugavičių mirtinų šūvių 2015 metų lapkričio 7-osios naktį prie pat jo namų Šėtos gatvėje ir iš viso tuo laiku ten nebuvęs.

Tačiau šį estą atpažino V. Jakutienė, kartu su D. Bugavičiumi buvusi jo automobilyje. Tyrėjų duomenimis, A. Grabbi šaudė, o jo bendrininkas H.E.Ehvertas vairavo nusikaltėliams parūpintą automobilį „Renault Megane“. Pastarasis taip pat kratėsi sąsajų su žmogžudyste, tačiau teismo neįtikino.

Planas – kruopščiai parengtas

Kriminalistai nustatė, kad estų gaujos nariai įsigijo 9 mm kalibro pistoletą ir tokio pat kalibro „Luger“ šovinių, naudojosi Prancūzijoje pavogtu „Renault Megane“, kuris netrukus po šūvių buvo sudegintas. Optinis taikiklis, pėdsakus naikinančios cheminės medžiagos buvo įgytos Ispanijoje ir Estijoje.

Pareigūnai buvo surinkę žinių, jog kruviną nusikaltimą užsakė tarptautinės grupuotės vadeivos – į Ispaniją emigravęs 48 metų Sergejus Bėglikas ir šiuo metu nuo teisėsaugos besislapstantis 47 metų kaunietis Renaldas Kanys, niršdami ant ne kartą teisto D. Bugavičiaus už tai, kad šis esą užsakė 4 mln. eurų vertės hašišo siuntos pagrobimą.

Tyrėjų teigimu, I. Arakas pasikvietė į talką savo tautiečius H. E. Ehvertą ir A. Grabbi, o šių smogikų vedlio vaidmenį atliko Kauną gerai pažįstantis R. Baika.

Rado ir estų vadeivos DNR

Kai D. Bugavičiaus „Mercedes-Benz“ sustojo prie automatinių kiemo vartų naujų kotedžų kvartale, į jį buvo paleista 12 šūvių. Šaudyta iš dviejų 9 milimetrų kalibro ginklų. Ant vieno optinio prietaiso, kurį pareigūnams pavyko aptikti, buvo rastas I. Arako DNR pėdsakas.

Šioje byloje dėl D. Bugavičiaus nužudymo buvo teisiami H. E. Ehvertas, R. Baika ir A. Grabbi.

I. Arako ir galimų žmogždudystės užsakovų bylos užsakovų bylos buvo atskirtos ir šiuo metu dar neperduotos teismui.

Generalinės prokuratūros prokuroras Zdzislavas Tuliševskis šią savaitę informavo portalą lrytas.lt, jog atskirtoje žmogždudystės byloje įtarimai yra tebėra pareikšti I. Arakui ir R. Kaniui.

Lrytas.lt žiniomis, Ispanijoje esančiam S. Bėglikui yra pareikšti įtarimai dėl dalyvavimo nusikalstamo susivienijimo veikloje.

I. Arakas šiuo metu atlieka bausmę Airijoje už pasikėsinimą nužudyti vieną šios šalies nusikalstamo pasaulio šulų.

Duodamas parodymus nuotoliniu būdu jis įtikinėjo neprikišęs nagų prie Kaune įvykdytos žmogžudystės: „Šiek tiek pažįstu tiktai H. E. Ehvertą, o su kitais apskritai nesu bendravęs.“

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA