D. Bugavičiaus nužudymu kaltinamas estas perduotas Lietuvai | Kas vyksta Kaune

D. Bugavičiaus nužudymu kaltinamas estas perduotas Lietuvai

BNS 2023/01/05 16:44
L. Treimann / Postimees nuotr.

Airijos teisėsauga trečiadienį perdavė Deimanto Bugavičiaus nužudymu kaltinamą Estijos pilietį Imre Arakas (Imrę Araką). Kaip trečiadienį pranešė vietos žiniasklaida, pareigūnai Lietuvos kolegoms I. Arakas perdavė Dublino oro uoste.

Teigiama, jog vyras buvo perduotas Lietuvos prašymu, jam buvo išduotas Europos arešto orderis dėl 2015 metais lapkričio mėnesį įvykdytos veikos. Policijos departamentas BNS nurodė, kad dėl ikiteisminio tyrimo duomenų neskelbtinumo negali teikti informacijos apie dabartinę galimą vyro buvimo vietą.

I. Arakas Airijoje kalėjo dėl sąmokslo nužudyti vienos Šiaurės Airijos nusikalstamos grupuotės narį, o Lietuva jį nori teisti dėl vieno vietos nusikalstamo pasaulio veikėjo – kauniečio D. Bugavičiaus – nužudymo 2015 metų lapkritį.

63 metų estui Lietuvoje gresia kaltinimai nužudymu, taip pat kaltinimai, susiję su šaunamaisiais ginklais ir sąmokslu. Dublino aukštesnysis teismas Lietuvos prašymą išduoti I. Arakas patenkino lapkričio mėnesį.

2018 metų gruodį Airijos specialusis baudžiamasis teismas buvusiam imtynininkui I. Arakas skyrė šešerių metų laisvės atėmimo bausmę po to, kai jis pripažino dalyvavęs sąmoksle 2017 metų balandį nužudyti žinomą airių nusikalstamo pasaulio veikėją Jamesą Gately (Džeimsą Geitlį).

Dėl D. Bugavičiaus nužudymo jau nuteisti dar du estai: Arle Grabbi (Arlė Grabis) ir Hansas Erikas Ehvertas bei lietuvis Ričardas Baika. Jiems 2021 metais Lietuvoje skirtas laisvės atėmimas.

H. E. Ehvertui Lietuvos apeliacinis teismas spalio mėnesį laisvės atėmimo bausmę sutrumpino iki 14 metų, A. Grabbiui iki 15 metų, o lietuviui R. Baikai iki 12 metų.

27 metų D. Bugavičius savo vairuojamame automobilyje „Mercedes-Benz“ buvo nušautas 2015-ųjų lapkričio 6-ąją Kaune prie savo namų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA