Kauniečiai kviečiami į šeštąjį „Volfas Engelman Studijos“ gimtadienį | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai kviečiami į šeštąjį „Volfas Engelman Studijos“ gimtadienį

I. Gaižausko nuotr.

Kauniečių bei miesto svečių pamėgta, renginiams ir degustacijoms skirta „Volfas Engelman Studija“ (Kaunakiemio g. 2) švenčia šeštąjį gimtadienį. Tai – naują požiūrį į alaus degustavimą, aludarystę ir jos tradicijas miestui atnešusi vieta, kurioje gimė tiek vieni ryškiausių Kauno renginių, tiek gėrimai miestą garsinantys visame pasaulyje.

Penktadienį, gruodžio 1 d. vakarą dalyvauti gimtadienio šventėje kviečiami visi norintys. Anot „Volfas Engelman“ komandos, laukia įtraukianti ir pramogų kupina gimtadienio programa.

Nauja degustacijų kultūra

Duris „Volfas Engelman Studija“ atvėrė dar 2017-ųjų rudenį. Per šį laiką erdvėje buvo kuriamos eksperimentinės, degustacinės, gėrimų partijos, organizuojami degustaciniai renginiai, užsiimama aludarystės bei alaus kultūros edukacija.

„Studijos“ populiarumui augant, šių metų pavasarį greta atverta ir „Volfas Engelman Galerija“, pratęsianti ir išdidinanti pirminę renginiams skirtą erdvę. Šiandien „Volfas Engelman Studija“ atvira ne tik iš anksto sutarus laiką rezervacijai. Nuo ketvirtadienio iki šeštadienio čia apsilankyti, pavalgyti bei atsigerti norimų, niekur kitur nepilstomų rūšių alaus bei kitų gėrimų gali kiekvienas norintis.

„Atsigręžę atgal galime pasidžiaugti, jog per šiuos šešerius metus alaus degustavimo kultūra „Studijos“ dėka buvo pakylėta į naują, kur kas aukštesnį lygį. Didžiausias pasiekimas mums, kuomet draugų ar įmonės komandos pakviestas į degustaciją ateina žmogus, sakantis, jog alaus nemėgsta, o išeina – išragavęs daugiausiai jo rūšių ir labiausiai įsitraukęs į mūsų aludarių pasakojimus. Džiaugiamės, jog domėtis aludarystės kultūra įkvėpėme tūkstančius mus aplankiusių žmonių“, – sako Audronė Saulėnienė, aludarystės centro koordinatorė.

Įkvėpimas didiesiems renginiams

Gimtadienį švenčiančioje erdvėje užgimė ir ryškiausi, aludarystės tradicijoms skirti miesto renginiai.

„Bene svarbiausias pasiekimas visai mūsų komandai yra tai, jog „Studija“ – vieta, įkvėpusi daryti renginius, tokius kaip tūkstančius miestiečių bei Kauno svečių šiandien sutraukiančią Tarptautinę aludarių dieną ar Oktoberfestą. Visi jie prasidėjo „Studijoje“ nuo vos kelių dešimčių ar šimtų lankytojų, o vėliau tapo viso miesto mastu reikšmingomis tradicijomis“, – sako A. Saulėnienė.

Pagrindinis „Studijos“ veiklos bei joje vykstančių renginių akcentas – eksperimentinės čia gimstančios gėrimų partijos. Vienas jų vos prieš keletą savaičių iš tarptautinių, prestižinių alaus apdovanojimų „Brussels Beer Challenge 2023“ Belgijoje grįžęs su bronzos medaliu.

„Kai dalyvauji pirmąjį kartą ir pamatai savo bravoro vardą tarp nugalėtojų trejeto, alaus kategorijoje, kurioje – itin stiprūs turnyro organizatorių tautiečiai ir jų kaimynai bei JAV aludariai, apima nuostabus jausmas. Juk visose kategorijose buvo vertinta net apie 1800 pavyzdžių, atsiųstų iš skirtingų pasaulio valstybių alaus bravorų!“ – džiaugėsi „Volfas Engelman“ aludaris Giedrius Valančius.

Gimtadienio vakarėlyje – smagi programa

Šeštąjį gimtadienį „Volfas Engelman Studijos“ komanda kauniečius ir miesto svečius kviečia švęsti kartu. Šį penktadienį, gruodžio 1 d. nuo 19 val. „Studijoje“, adresu Kaunakiemio g. 2 suplanuota smagi ir įtraukianti programa.

„Skambės gyvo garso muzika, kurią atliks Malaizijos atlikėjas Sherman Tan su grupe, šokiams kvies DJ Renaldas, lauks specialiai gimtadieniui sukurta linksma proto mankšta ir, žinoma, šventinis meniu. Jame – ypatingi gimtadienio kokteiliai bei barmenų staigmenos, ypač plati mūsų aludarių gėrimų paletė, gardūs užkandžiai, patiekalai ir gimtadienio tortas. Lauksime jūsų su draugais, šeima ir visais, kurie vertina kokybiškus gėrimus, puikią kompaniją ir fantastišką laiką“, – programą pristato aludarystės centro koordinatorė.

Daugiau informacijos ir naujienų apie artėjantį vakarėlį galima rasti „Facebook“, spustelėjus ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA