Kaune – vienas stambiausių šių metų sukčiavimo atvejų | Kas vyksta Kaune

Kaune – vienas stambiausių šių metų sukčiavimo atvejų

Kas vyksta Kaune, BNS inf. 2023/11/30 11:02
Asociatyvi / LB, R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Kauno policija gavo pranešimą apie stambų sukčiavimo atvejį vienos įmonės atžvilgiu. Apgavikai pasisavino per 312 tūkst. eurų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, lapkričio 29 d., 09.27 val., policijoje gautas pranešimas, kad lapkričio 28 d. Kaune iš įmonės banko sąskaitos, atlikus pavedimus, apgaulės būdu išviliota 312 322,75 Eur.

Surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso 182 str. 3 d. dėl sukčiavimo.

Minėta dalis numato, kad tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo labai didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Naujienų agentūros BNS žiniomis, ši iš įmonės išviliota suma yra viena didžiausių šiemet sukčių išviliotų pinigų sumų.

Liepos–rugsėjo mėnesiais sukčių padaryti realūs nuotoliai, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, mažėjo 3 proc. iki 2,3 mln. eurų, o vidutinė išviliota suma išliko artima antrojo ketvirčio rodikliams ir siekė 871 eurą.

Trečiąjį metų ketvirtį finansų įstaigose sustabdytų ir iš sukčių atgautų lėšų suma siekė apie 2,8 mln. eurų.

Sukčių aktyviausiai naudojamas būdas išlieka fišingas (phishing – angl.), kai išvilioti asmens duomenis ir pavogti pinigus iš sąskaitos bandoma siunčiant gyventojams suklastotus elektroninius laiškus ar trumpąsias (SMS) žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA