Akademijos miestelis – ant nugalėtojų pakylos | Kas vyksta Kaune

Akademijos miestelis – ant nugalėtojų pakylos

KRS nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį apdovanojo 2023 m. Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojus. Šiais metais startavusiame Miestelių iššūkyje nugalėtojais tapo Akademijos miestelis.

Per du mėnesius už Akademijos miestelį nueita net 171 mln. žingsnių arba 3 kartus aplink žemę, užauginta per 61 tūkst. virtualių medžių, sutaupyta 21 900 kg CO2, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Akademija savo pasiektais rezultatais tarp 283 miestelių komandų laimėjo užtikrintai“, – tvirtino Akademijos seniūnas Skirmantas Nominaitis.

„Jau tapo gražia tradicija, kad rugsėjo pradžioje kviečiu visus aktyviai judėti ir taip prisidėti prie žalios Lietuvos puoselėjimo. Džiugu, kad šiais metais prisijungė rekordiškai daug – per 111 tūkstančių dalyvių. Tai rodo, kad pamažu keičiame savo įpročius, vis labiau rūpinamės aplinka ir geriname savo fizinę bei emocinę sveikatą“, – apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo šalies vadovas.

Prezidento teigimu, pasirūpinti savo sveikata ir aplinka galime kiekvienas, o du mėnesius trunkantis Judumo iššūkis tėra įrankis ugdyti sveikam įpročiui aktyviai judėti visus metus, taršias transporto priemones keisti į ėjimą pėsčiomis ar važiavimą dviračiu, apskritai dažniau rinktis aplinkai draugiškus judėjimo būdus.

„Šių metų Nacionalinis judumo iššūkis išryškino, kad judėjimas yra ne tik sveikatai ir aplinkai naudingas užsiėmimas, bet ir gali tapti svarbia bendruomenes sutvirtinančia veikla. Kuo daugiau judame, tuo plačiau mums atsiveria netoli mūsų namų, darbo ar pramogų vietų esanti erdvė, tuo daugiau žmonių galime sutikti ir maloniai pabendrauti, pasidalinti savo rūpesčiais ar naujais sumanymais“, – pabrėžė šalies vadovas.

Šiemet iniciatyvoje dalyvavo visi Lietuvos miestai, miesteliai, aukštosios mokyklos, taip pat 90 proc. mokyklų, 1300 įmonių ir apie 1000 bendruomenių bei pasaulio lietuvių bendruomenių. Nacionalinio judumo iššūkio dalyviai kartu žengė 40 mlrd. žingsnių ir net 780 kartų apėjo aplink Žemę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA