Policija: nuteistieji „MG grupės“ byloje į Kauno kalėjimą gali būti pervežti dar penktadienį | Kas vyksta Kaune

Policija: nuteistieji „MG grupės“ byloje į Kauno kalėjimą gali būti pervežti dar penktadienį papildyta

BNS 2023/11/24 14:08
Gintaras Steponavičius, Šarūnas Gustainis, Eligijus Masiulis, Vytautas Gapšys, Raimondas Kurlianskis T. Bauro / lryto.lt nuotr.

„MG Grupės“ politinės korupcijos byloje nuteisti Raimondas Kurlianskis, Eligijus Masiulis bei Vytautas Gapšys su policija susisiekė dėl bausmės vykdymo, jie į įkalinimo įstaigą gali būti pristatyti dar penktadienį, BNS patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

„Gautas šiandien teismo sprendimas, su jais pareigūnai susisiekė, sutarta, kad jie atvyks į policijos įstaigą šiandien“, – BNS sakė R. Matonis.

„Taip, jie bus pristatyti į įkalinimo įstaigą. Manau, kad taip“, – pridūrė jis, paklaustas, ar tai įvyks dar penktadienį.

Anot R. Matonio, nuteistieji turėtų prisistatyti į teritorines policijos įstaigas pagal gyvenamąją vietą: E. Masiulis – Klaipėdoje, R. Kurlianskis ir V. Gapšys – Vilniuje.

Kalėjimų tarnybos atstovė Virginija Vervečkaitė BNS penktadienį informavo, kad nuteistieji iš pradžių bus pristatyti į Kauno kalėjimą.

Iš ten per 10 darbo dienų bus paskirti į konkrečias bausmės atlikimo vietas.

„E. Masiulis ir V. Gapšys – bus paskirti į Kauno kalėjimą (nes yra politikai), o R. Kurlianskis gali būti paskirtas į Pravieniškių 1-ą, 2-ą, Alytaus, Marijampolės, Vilniaus kalėjimus. Sprendimas dėl to dar nėra priimtas“, – BNS informavo Kalėjimų tarnybos atstovė.

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį pakeitė pirmos instancijos teismo sprendimą ir nuteisė visus kaltinamuosius koncerno „MG Grupė“ (anksčiau vadinosi „MG Baltic“) politinės korupcijos byloje, daliai jų skirtos realios laisvės atėmimo bausmės.

„MG Grupei“, valdančiojoje daugumoje esančiam Liberalų sąjūdžiui ir opozicinei Darbo partijai skirtos atitinkamai daugiau nei 1,1 mln., beveik 377 tūkst. ir daugiau nei 301 tūkst. eurų baudos.

Buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui skirti šešeri metai laisvės atėmimo ir 25 tūkst. eurų bauda, buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui – pusšeštų metų laisvės atėmimo.

Darbo partijos atstovas Vytautas Gapšys taip pat pripažintas kaltu, jam skirti ketveri metai ir šeši mėnesiai laisvės atėmimo.

V. Gapšio advokatas Mindaugas Barkauskas penktadienį pateikė kasacinį skundą Aukščiausiajam Teismui, jis prašo visiško ginamojo išteisinimo ir atidėti Lietuvos apeliacinio teismo skirtos bausmės vykdymą, kol byla bus išnagrinėta LAT.

E. Masiulio, R. Kurlianskio skundai – vėliau

Kitų nuteistųjų advokatai analogiškus skundus ir prašymus stabdyti bausmės vykdymą ketina pateikti vėliau, tačiau pripažįsta, kad ginamieji į įkalinimo įstaigą pateks dar prieš tai.

„Kasacinio skundo rašymas nėra kažkokios lenktynės, jis bus parengtas ir pristatytas. Natūralu, kad tam reikia laiko. Prašymas stabdyti nuosprendžio vykdymą teikiamas kartu su kasaciniu skundu. Bet kuriuo atveju vykdymas bus pradėtas nepriklausomai nuo to, kada mes skundą pateiksime“, – BNS penktadienį sakė vienas iš buvusio „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio advokatų Simonas Slapšinskas.

Anot jo, Aukščiausiajame Teisme yra tam tikros procedūros – visų pirma bus sprendžiama dėl kasacinio skundo priėmimo, tuomet jis svarstomas.

„Tai užtruks, ne vieną, ir ne dvi, o gal ir kelias savaites, ir per tą laiką, aš manau, kad nuteistieji pradės atlikinėti laisvės atėmimo bausmes“, – kalbėjo advokatas.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo atstovė Rimantė Kraulišė BNS sakė, kad dėl skundų priėmimo Atrankos kolegija nusprendžia per 1-3 savaites nuo jų gavimo datos.

Be laisvės atėmimo R. Kurlianskiui yra skirta beveik 19 tūkst. eurų bauda. Pasak S. Slapšinsko, klientas ją jau sumokėjo į Valstybės mokesčių inspekcijos sąskaitą ketvirtadienį.

Buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio E. Masiulio advokatas Ruslanas Boiko BNS taip pat patvirtino, kad sprendimas bus skundžiamas kartu su prašymu stabdyti bausmės vykdymą.

„Kada – dar negaliu pasakyti. Bet iš mūsų pusės – kuo greičiau, tuo geriau“, – teigė R. Boiko.

Ko konkrečiai prašys kasacinio teismo, advokatas dar negalėjo atsakyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA