Žiema primins apie save: temperatūra kris žemiau nulio, kai kur iškris snaigės | Kas vyksta Kaune

Žiema primins apie save: temperatūra kris žemiau nulio, kai kur iškris snaigės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien, pirmadienį, šalies orus lems ciklono pietvakarinė dalis. Vyraus debesuotas dangus, tačiau pietvakariniuose rajonuose saulė trumpam pro praretėjusius debesis kai kur pasirodys. Didesnėje šalies dalyje protarpiais sulauksime lietaus, kuris daug kur bus nedidelis. Kiek gausiau šiandien palis jau tik šiaurės rytiniuose rajonuose. Pūs stiprokas ir nelabai malonus vakarinių krypčių vėjas. Aukščiausia temperatūra pasiskirstys tarp 4–8 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, atmosferos slėgis truputį augs, stiprės aukštesnio slėgio laukas. Vis tik debesų išliks nemažai, pragiedrulių sulauksime, bet ne visuose rajonuose. Kritulių, daugiausia nedidelio lietaus dar bus didesnėje šalies dalyje. Vėjas pamažu suksis iš pietų, paryčiais jau ir iš pietryčių, aprims. Vietomis matomumas prastės dėl besiformuojančio rūko. Žemiausia temperatūra pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną kiek arčiau pasistūmės naujas ciklonas. Danguje debesys vėl tankės, bet šiek tiek pragiedrulių vis dar sulauksime. Daugelyje rajonų palis, bet kaip ir naktį, dar vyraus nedidelis lietus, vietomis tik padulksnos. Nepastovios krypties vėjas bus vos juntamas, kai kur ryto valandomis nenoriai sklaidysis rūkas. Įdienojus temperatūra kils iki 3–7 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį būsime ciklono šiaurės rytinėje dalyje. Dangus vėl daug kur apniuks, pragiedrulių tikimybė sumažės. Daug kur laukiami krituliai. Daugiausia kris lietus, bet kai kur jau galės įsimaišyti viena kita šlapia snaigė. Truputį stiprės rytinių krypčių vėjas, bet kai kur rūkas vis dar galės formuotis. Žemiausia temperatūra bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Ten kur bus neigiama temperatūra, didesnė tikimybė šiauriniuose rajonuose, keliuose kai kur gali formuotis plikledis.

Trečiadienio dieną dangaus išliks debesuotas, krituliai, daugiausia lietus, numatomi daugelyje rajonų. Kaip ir naktį, daugiausia jie kris šalies pietvakariuose. Pūs vidutinio stiprumo rytinių krypčių vėjas. Temperatūra kils iki 2–6 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį ciklonas tols į pietryčius, atmosferos slėgis augs ir į Lietuvą pasisuks šaltesnio oro masė. Vis dar daug kur sulauksime nedidelių kritulių. Pietinėje pusėje vyraus lietus, o štai šiauriniuose rajonuose vis dažniau kris šlapdriba. Kai kur išliks rūko formavimosi tikimybė, nakties metu reikės būti atidesniems dėl vietomis besiformuojančio plikledžio. Temperatūra naktį bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos, o dienos metu oras tesušils iki 0–5 laipsnių šilumos.

Penktadienį didesnę įtaką šalies orams turės ryčiau esantis anticiklonas. Dangus bus debesuotas su neilgam pasirodančiais pragiedruliais. Trumpalaikių kritulių sulauksime tik vietomis. Daugiausia vyraus nedidelis sniegas, šlapdriba. Rytinių krypčių vėjas išliks nestiprus, tad žvarbu nebus, bet temperatūra numatoma žemesnė – naktį 0–5 laipsniai šalčio, dienos metu tik 0–4 laipsniai šilumos.

Remiantis dabartiniais duomenimis savaitgalį išliks vėsūs orai, naktimis su neigiama temperatūra, o gausesnių kritulių sulauksime sekmadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA