Kauniečiui užkliuvo išdarkytas pėsčiųjų takas prie J. Urbšio mokyklos: kas sutvarkys? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiui užkliuvo išdarkytas pėsčiųjų takas prie J. Urbšio mokyklos: kas sutvarkys?

Skaitytojo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Po Dainavos rajoną vaikščiojantį kaunietį papiktino apgadintas takas. Jo manymu, taką apgadino šalia esančios mokyklos teritorijoje dirbę asmenys, nes jie šiuo taku važinėjo su sunkiąja technika. Vyro teigimu, niekas situacijos jam nepaaiškino, o takas tapo sunkiai praeinamas miestiečiams.

„J. Urbšio katalikiška progimnazija susitvarkė savo vidinį kiemą. Gerai susitvarkė, išsiklojo trinkeles, atrodo gražiai, viskas puiku, bet… Sunkvežimiai, veždami statybines medžiagas, išdarkė pėsčiųjų taką, esantį prie mokyklos.

Į skundą mokykla nesureagavo, o savivaldybė ir Dainavos seniūnija kratosi atsakomybės, tipo čia ne mūsų kompetencijoje. Kreipiuosi į jus, gal viešumas padėtų išspręst problemą. Pridedu foto takelio, kaip atrodė vasarą, dabar dar baisiau… Asfaltas sutrintas, praeiti neįmanoma – molynas…“ – apie situaciją kalbėjo skaitytojas Mindaugas.

Takas priklauso mokyklai

Apie nupasakotą situaciją pasiteiravus Kauno Juozo Urbšio progimnazijos atstovų, šie paaiškino, jog takas priklauso mokyklai. Jį planuojama sutvarkyti, kai bus gautos tam skirtos lėšos.

„Minimas takas priklauso Kauno Juozo Urbšio progimnazijai. Vykdant kiemo remontą, juo į progimnaziją buvo pristatomos statybinės medžiagos. Atliekant atnaujinimo darbus darbininkai naudojosi tik mokyklos teritorijai priklausančiais takais, todėl aplinkui esantys bendrojo naudojimo pėsčiųjų takai nebuvo „išdarkyti“ ar kitaip pažeisti.

Mokyklos taką ir aplinką planuojama sutvarkyti gavus tam skirtas lėšas. Ši situacija buvo paaiškinta ir į mokyklą besikreipiantiems gyventojams“, – rašoma mokyklos atstovų atsakyme.

Mokyklos administracija pastebi, jog šalimais yra kiti, lengvai prieinami miesto pėsčiųjų takai, kuriais miestiečiai gali naudotis, kol mokykla susitvarkys savo teritorijoje esančius takus.

„Neprieštaraujame, kad miestiečiai naudojasi mokyklos teritorijoje esančiais takais, tačiau iki kol jie bus sutvarkyti – kviečiame naudotis kitais, arti esančiais ir Kauno miesto teritorijai priklausančiais, takais“, – rašė mokyklos atstovai.

Situacijos pasiteirauti ir Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, kuris paantrino mokyklai, jog takai priklauso mokymo įstaigai ir paaiškino, kad viešojo naudojimo pėsčiųjų takai remonto metu nebuvo apgadinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA