Pirmasis traukinys į Rygą turėtų išvykti dar šiemet | Kas vyksta Kaune

Pirmasis traukinys į Rygą turėtų išvykti dar šiemet

„LTG Link“ nuotr.

„Lietuvos geležinkelių“ grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ šią žiemą planuoja keleiviams pasiūlyti naują tarptautinę susisiekimo geležinkeliu jungtį su Latvija. Dėl šio keleivinio traukinio maršruto atidarymo sutarus visų trijų Baltijos šalių transporto ministrams ir premjerams, tikimasi, kad pirmasis traukinys iš Vilniaus į Rygą galės išvykti jau šių metų gruodžio 27 d. Tarptautine jungtimi traukiniai kursuos tiesioginiu maršrutu Vilnius–Kaišiadorys–Šiauliai–Joniškis–Jelgava–Ryga.

Kaip nurodoma penktadienį išplatintame „LTG Link“ pranešime, bendrovė šiuo metu atlieka paruošiamuosius naujo maršruto darbus. Jau pasirašytas susitarimas su Latvijos infrastruktūros valdytoju dėl šios šalies geležinkelių naudojimo.

Kelionė traukiniu į Rygą vyks per Kaišiadoris Kauno apskrityje, Šiaulius ir Jelgavą, taip šio maršruto traukiniai bus patogiai pasiekiami tiek sostinių gyventojams, tiek į ar iš kitų Lietuvos ir Latvijos miestų vykstantiems keleiviams.

„Lietuvos ir Latvijos sostines sujungsiantis keleivinis traukinys – šiemet Baltijos šalių susisiekimo ministrų ir premjerų pasiekto susitarimo rezultatas. Galime pasidžiaugti, kad jau greitu metu traukiniai pradės kursuoti šiuo maršrutu. Tikimės, kad ateityje jis pasipildys jungtimi iki Talino, o nutiesus „Rail Balticos“ geležinkelio liniją, pas kaimynus keliausime dar greičiau ir patogiau“, – pranešime cituojama susisiekimo viceministrė Loreta Maskaliovienė.

Pasak „LTG Link“ vadovo pareigas laikinai einančio Gedimino Šečkaus, šiuo maršrutu bendrovė visiems klientams galės užtikrinti patogią ir tvarią kelionę be persėdimų, o traukinys bus pritaikytas individualių poreikių turintiems žmonėms. Planuojama, kad kelionės traukiniu trukmė bus konkurencinga automobiliui.

Šiuo metu „LTG Link“ tęsia naujo maršruto startui reikalingus darbus: kreipėsi į atsakingas Latvijos ir Europos institucijas dėl tarptautiniams maršrutams būtinų leidimų, sprendžiami likę maršruto organizavimo klausimai, susiję su atitikimu Latvijos geležinkelių taikomiems reikalavimams bei paslaugų paketo klientams vystymu. Sulaukus reikalingų leidimų ir pabaigus spręsti organizavimo klausimus, bus patvirtinta ir tiksli pirmojo tarptautinio reiso į Rygą data.

Bendrovė į savo komandą jau yra pritraukusi naujų mašinistų, kurie laisvai kalbės latviškai ir turės teisę valdyti traukinius kaimyninėje šalyje. Latvijos teritorijoje klientais besirūpinančių ir latviškai kalbančių kelionių palydovų atranka tęsiama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA