Apklausa: G. Nausėdą dvikovoje su I. Šimonyte dėl prezidento posto palaikytų 7 iš 10 rinkėjų | Kas vyksta Kaune

Apklausa: G. Nausėdą dvikovoje su I. Šimonyte dėl prezidento posto palaikytų 7 iš 10 rinkėjų

BNS 2023/11/09 10:03
G. Nausėda, I. Šimonytė / R. Tenio, DELFI nuotr.

Jei rinkiminėje kovoje dėl prezidento posto reikėtų rinktis tarp dabartinio prezidento Gitano Nausėdos ir konservatorių kandidatės, premjerės Ingridos Šimonytės, septyni iš dešimties balsų atitektų esamam šalies vadovui, rodo „15min“ užsakymu atliktos apklausos.

Apibendrinęs dviejų apklausų rezultatus ir susumavęs respondentų, teigusių, jog balsuos, atsakymus, portalas prognozuoja, kad jei šie politikai susidurtų antrajame prezidento rinkimų ture, I. Šimonytę palaikytų 30 proc. respondentų, o G. Nausėdą – 70 procentų.

„Vilmorus“ gyvai ir telefonu atliktos apklausos duomenimis, spalį už G. Nausėdą būtų balsavę 53,6 proc. respondentų, o už I. Šimonytę – 14,3 procento. Pernai liepą dabartinį šalies vadovą būtų palaikę 47,6 proc. respondentų, ministrę pirmininkę – 16,4 procento.

„Nordstat“ internetinės apklausos duomenimis, už G. Nausėdą balsuotų 46 proc. respondentų, už I. Šimonytę – 28 procentai. Pernai liepą šie rezultatai siekė atitinkamai 34 proc. ir 29 procentus.

BNS primena, kad Seimas šiuo metu svarsto siūlymą prezidento rinkimus Lietuvoje rengti kitų metų gegužės 12 dieną.

I. Šimonytės kandidatūrą į šį postą yra iškėlus valdančioji Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai. G. Nausėda kol kas nėra paskelbęs, ar sieks antros kadencijos.

G. Nausėda jau rungėsi su I. Šimonyte 2019 metų prezidento rinkimų antrajame ture, jie atitinkamai surinko po 65,68 proc. ir 33,04 proc. balsų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA