Sinoptikai skelbia apie orų permainas | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai skelbia apie orų permainas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio dieną slėgis šalyje jau bus aukštesnis. Vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Pirmoje dienos pusėje tankiausi debesys dar užsilaikys šiaurės rytinėje pusėje, o pragiedrulių daugiausia bus šalies pietvakariuose. Antroje dienos dalyje situacija keisis, saulė pasirodys ir likusiuose rajonuose, o vakarinę pusę jau ims dengti naujai artėjančio ciklono debesys.

Nedidelio lietaus sulauksime tik vietomis, daugiausia šiaurinėje pusėje pirmoje dienos dalyje ir pajūryje vėlai vakare. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių, pietų krypties vėjas. Aukščiausia temperatūra pasiskirstys tarp 7–11 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį per šalį praslinks atmosferos frontas, tad didesnėje šalies dalyje sulauksime negausaus lietaus. Sausiau turėtų išlikti pietiniuose šalies rajonuose. Čia ir pragiedrulių išsilaikys daugiausia. Pūs vidutinio stiprumo pietryčių, pietų vėjas. Temperatūra pažemės iki 2–7 laipsnių šilumos.

Penktadienio dieną išliksime ciklono įtakoje, tačiau sausesnėje jo dalyje. Vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus, o žymesnio lietaus jau nenumatoma. Vėjas krypties ir greičio nekeis. Temperatūra kils iki 7–11 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį palis tik vietomis, o dieną daugelyje rajonų numatomas lietus, kuris daugiausia bus nedidelis. Nakties metu vietomis tvyros rūkas. Temperatūra naktį pažemės iki 2–7, dieną bus 5–10 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA