Sustojo traukinių eismas tarp Vilniaus ir Kauno | Kas vyksta Kaune

Sustojo traukinių eismas tarp Vilniaus ir Kauno papildyta

BNS 2023/11/06 14:14
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl infrastruktūros gedimo pirmadienį sutriko traukinių eismas tarp Vilniaus ir Kauno – atšaukiami visi reisai, pranešė valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“.

„Pirmadienio popietę geležinkelio atkarpoje Vievis-Žasliai įvyko techninis geležinkelio infrastruktūros gedimas. Dėl to keičiamas traukinių eismas maršrutais Vilnius–Klaipėda–Vilnius, Vilnius–Šiauliai–Vilnius ir Kaunas–Šiauliai–Kaunas, Vilnius-Mockava-Varšuva organizavimas. Siekiant kuo mažiau paveikti klientų planus bei užtikrinti būtinąjį susisiekimą, kol vyks infrastruktūros kontaktinio tinklo taisymo darbai, traukinių eismas bus sustabdytas“, – savo tinklapyje paskelbė bendrovė.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovė spaudai Kotryna Dzikaraitė BNS teigė, kad gedimas įvyko apie 13 val. ant bėgių nuvirtus kontaktiniam tinklui. Anot jos, šio gedimo priežastys ir padariniai dar nėra aiškūs.

„Kol kas aplinkybės tikslinamos, informaciją atnaujinsim, kai galėsim“, – sakė K. Dzikaraitė.

Anot įmonės, dėl infrastruktūros gedimo sustabdytuose traukiniuose esantys keleiviai bus pervežami specialiai užsakytais autobusais.

„LTG Link“ nurodo pradėjusi pažeisto ir traukinių eismą sutrikdžiusio kontaktinio tinklo tvarkymo darbus.

Tikimasi, kad dyzeliniai, maršrutais Vilnius–Klaipėda, Vilnius–Šiauliai ir Vilnius–Mockava vykstantys, traukiniai vėl pradės kursuoti per artimiausią valandą.

Elektrinių, maršrutu Vilnius–Kaunas, kursuojančių traukinių eismą tikimasi atstatyti iki antradienio.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad spalio pabaigoje taip pat buvo sutrikęs traukinių eismas. Tąkart iš Vilniaus link Kauno važiavęs traukinys susidūrė su laukiniu gyvūnu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA