Teismas skelbs nuosprendį V. Šiliausko kyšininkavimo byloje | Kas vyksta Kaune

Teismas skelbs nuosprendį V. Šiliausko kyšininkavimo byloje

BNS 2023/11/06 08:18
V. Šiliauskas / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teismas pirmadienį skelbs nuosprendį buvusio Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko kyšininkavimo byloje.

Jis kaltinamas, kad eidamas minėtas pareigas 2021–2022 metais savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš „Autokaustos“ vadovo Juozo Kriaučiūno kyšius, kurių bendra suma siekia 260 tūkst. eurų.

V. Šiliauskas visiškai pripažino savo kaltę. Vis dėlto prokuroras ir jį ginantis advokatas laikosi skirtingos pozicijos dėl to, kaip teisiamojo veiksmai turėtų būti kvalifikuojami.

V. Šiliauskas ir jo gynėjai siekia, kad kyšiai būtų traktuoti kaip tęstinė veika ir prašo už ją skirti baudą, bet ne laisvės atėmimo bausmę. Kaltinamasis teigia, jog iš J. Kriaučiūno siekė gauti 300 tūkst. eurų, norėdamas įsigyti nekilnojamojo turto Tenerifėje.

Prokuroras Valentinas Alekna savo ruožtu teigia, kad versija dėl namo esą yra iškelta tiesiog norint, kad aštuoni kyšininkavimo epizodai būtų laikomi viena veika. Vis dėlto jo vertinimu, kyšiai buvo susiję su tuo, kokios buvo „Autokaustos“ sutarčių su savivaldybe vertės, todėl laikėsi pozicijos, kad veikos kvalifikuotos teisingai.

Jis siūlo V. Šiliauskui skirti šešerius metus nelaisvės bei 30 tūkst. eurų baudą.

Pirmosios instancijos teismo sprendimas po paskelbimo galės būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA