Kauno policijoje – ilgiausiai dirbantis kriminalistas visoje Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Kauno policijoje – ilgiausiai dirbantis kriminalistas visoje Lietuvoje

Gintautas Žukauskas / Kauno AVPK nuotr.

Jis – vienas tų, kuriems naktį netikėtai suskambėjęs telefonas reiškia tik viena – metas į tarnybą. Tačiau ne bet kokią – dažniausiai sekti žudikų pėdomis. Ir tai tik viena sričių, kurias su savo komanda jis narplioja. Spalio 30 d. Kriminalinės policijos dienos proga apdovanotas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas. Jam įteiktas ypatingas apdovanojimas – jis ilgiausiai dirbantis kriminalistas visoje Lietuvoje.

G. Žukauskas pasakoja, kad policijos pareigūno profesija jį žavėjo nuo mokyklos laikų.

„Buvau aštuntokas, klasėje mokytoja išdalino lapelius ir paprašė parašyti, ką norime studijuoti. Aš parašiau, kad noriu būti policijos pareigūnu. Jau tuo metu nusprendžiau tapti pareigūnu“, – prisimena G. Žukauskas.

Ir nors pareigūnas neturėjo artimųjų, kurie dirbtų šį darbą, jis pasakojo, jog padėti kitiems žmonėms norėjo jau nuo vaikystės, rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai.

„Mane nuo mažų dienų žavėjo policijos pareigūno profesija, teisingumo užtikrinimas, pagalbos teikimas“, – kalba ilgus metus Kauno apskr. VPK skaičiuojantis pareigūnas.

Jau daugiau nei 20 metų G. Žukauskas vadovauja Sunkių nusikaltimų tyrimų valdybai, kurios pareigūnai tiria žmogžudystes, sunkius sveikatos sutrikdymus, skaudžius eismo įvykius, išžaginimus ir kitus sunkiausius nusikaltimus.

Asociatyvi / „Lietuvos policijos“ nuotr.

„Darbas per tiek metų tapo labai pažįstamas, tačiau kiekvieną dieną susiduriame su įvairiais iššūkiais. Metams bėgant, nusikaltimai tampa „išmanesni“, naudojamasi elektronine erdve, liūdna, kad jaunėja ir nusikaltimus darančių asmenų amžius. Nors policija nuolat modernėja, atnaujinama technika, darbo įrankiai, bet reikia nepamiršti, jog lygiai taip pat „į priekį“ žengia ir nusikalstamumas, todėl negalime „užmigti ant laurų“, nuolat mokomės naujų dalykų ir tobulėjame“, – dėsto daug patirties sukaupęs kriminalistas.

Pasiteiravus apie labiausiai per šį darbo laiką sukrėtusį įvykį, pašnekovui teko pasukti galvą, mat tiek skaudžių, tiek beprasmių, tiek šaltakraujiškų įvykių būta daug.

„Kauno senamiestyje, V. Sladkevičiaus gatvėje, 2009 metų pirmadienio rytą buvo nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas. Prisimenu šį rytą, nes pats, vos gavus pranešimą apie gatvėje nušautą vyrą, vykau į įvykio vietą, vienas iš pirmųjų atpažinau teisėją. Kartu dirbome, pažinojau šį vyrą, todėl įvykis tikrai sukrėtė“, – prisimena G. Žukauskas.

Apie darbą, painius nusikaltimus ir juos darančius asmenis kriminalistas galėtų kalbėti valandų valandas – per daugiau nei 30 metų darbo policijoje sukaupta patirtis išties įspūdinga, nors, kaip pats sako, tie metai prabėgo labai greitai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA