Socialinio būsto gyventojai kauniečius varo į neviltį: pagalbos nesulaukiame | Kas vyksta Kaune

Socialinio būsto gyventojai kauniečius varo į neviltį: pagalbos nesulaukiame

Stop kadro ir R. Tenio nuotr.

Viename iš Gričiupio gatvės socialinių būstų gyvenanti šeima kauniečius varo į neviltį. Dėl triukšmo ir girtavimų daugiabutyje pareigūnai dažni svečiai, tačiau kauniečiai pasigenda ir savivaldybės pagalbos – šeimą į socialinį būstą atkraustė, tačiau iškraustyti neskuba.

Spalio pradžioje į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi Gričiupio g. daugiabučio gyventojas, kuris esą nebežino, kaip kovoti su piktybiškais kaimynais.

„Virš mūsų savivaldybė atkraustė čigonus. Jie ten jau metus laiko pastoviai vartoja alkoholį ir triukšmauja. Kviečiam policiją, kas kartą gauna baudą 300 Eur, bet nemoka. Kreipėmės į savivaldybę, sakė negali nieko padaryt, turime paduoti į teismą. Vaikų teisės irgi neatima kažkodėl vaikų iš tokios motinos, kuri beveik visada girta. Matyt, gyvena ten dar kažkas, kas būna blaivus. Nebežinom kur kreiptis ir kaip paspaust savivaldybę, kad imtųsi veiksmų, nes panašu, kad nieko nedaro ir nenori daryti…“ – skundėsi kaunietis.

Vyras teigė, kad socialiniame būste gyvenanti šeima ne tik triukšmauja, bet ir grasina kaimynams.

„Dar grasina namo gyventojams, kad „padarys taip, jog nebūtų linksma“, turėdami omenyje smurtą. Už tai, kad „ožina“. Baisu į laiptinę išeit… Čia yra didelė problema. Nubaust nėra kaip, nes Administracinis nusižengimas. Baudas gauna ir nemoka. Iškraustyt irgi neiškrausto, jie jaučiasi nebaudžiami. Į pastabas nei policijos, nei gyventojų nereaguoja. Toliau daro tą patį“, – rašė kaunietis.

Vyras kaimynų keliamą triukšmą fiksavo ištisus metus, tačiau realios pagalbos iš pareigūnų ar Kauno miesto savivaldybės taip ir nesulaukė.

Policija – dažnas svečias

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Komunikacijos poskyris, Kaune, Gričiupio g., esančiame probleminiame daugiabutyje, nuo šių metų pradžios iki spalio 10 d. užfiksuoti 27 pažeidimai, iš kurių dauguma, net 16 pažeidimų, nustatyti pagal LR ANK 488 str. (Viešosios rimties trukdymas).

Anot Kauno apskr. VPK, paskutinį kartą, spalio 7 d. apie 20.20 val., Kauno apskr. VPK pareigūnai vyko į nurodytą daugiabutį Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistui paprašius patikrinti asmens neblaivumą.

Situaciją žino

Tuo metu Kauno miesto savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus Būsto valdymo poskyrio vedėja Jurgita Vasiliauskienė tikina, kad situacija savivaldybei yra žinoma, šeimą planuota iškeldinti jau nuo praėjusios vasaros.

„Situacija žinoma – tikrinome, įspėjome, Socialinio paslaugų centro prašėme pagalbos. Šių metų liepos 14 d. pateikėme Teisės skyriui rengti ieškinį dėl nuomos sutarties nutraukimo ir šios šeimos iškeldinimo“, – komentavo J. Vasiliauskienė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA