LAKD praneša: ką reikia žinoti vairuotojams Vėlinių laikotarpiu? | Kas vyksta Kaune

LAKD praneša: ką reikia žinoti vairuotojams Vėlinių laikotarpiu?

Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis eismas Lietuvos keliuose išauga net kelis kartus – gyventojai artimųjų kapus lanko visoje šalyje. Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) šiomis dienomis kviečia vairuotojus kelyje išlikti atidžiais bei informaciją apie eismo sąlygas ir pakeitimus sekti iš anksto.

Vairuotojai, visą svarbiausią informaciją apie eismo organizavimą, jo pakeitimus, greičio apribojimus, autoįvykius konkrečiame kelyje, eismo sąlygas ir pakeitimus gali sekti internetinėje svetainėje www.eismoinfo.lt.

LAKD atkreipia vairuotojų dėmesį ir pažymi, kad šiuo metu dalyje valstybinės reikšmės kelių vyksta kelio remonto darbai, kuriuos skubama įgyvendinti tol, kol tą atlikti leidžia tinkamos oro sąlygos.

Visų vairuotojų yra prašoma supratimo bei kantrybės, nes pabaigus visus vykdomus darbus, eismo dalyviai galės džiaugtis pagerėjusia kelio danga ir saugesnėmis, komfortiškesnėmis kelionėmis. Šiuo metu nemažai kelio remonto darbų vyksta ir pagrindinėse šalies automagistralėse ir magistraliniuose keliuose, rašoma LAKD pranešime žiniasklaidai.

Suintensyvėjus eismui, taip pat daugiau dėmesio reikia skirti ir atidumui keliuose. Vairuotojai privalo rinktis leistiną ir saugų greitį, dėl matomumo kelyje keliones kviečiama planuoti šviesiu paros metu.

Nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d. lengvaisiais automobiliais, krovininiais automobiliais, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 t, motociklais ir triračiais automagistralėse ir greitkeliuose leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu. Greitis kituose keliuose su asfalto arba betono danga nesikeičia – išlieka 90 km/val. Kituose keliuose leistinas greitis taip pat išlieka nepakitęs – 70 km/val.

Anksčiau temstant, labiau pažeidžiami tampa ir pėstieji, tad tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, pastarieji, eidami keliu, privalo turėti teisingai prisegtus (uždėtus) atšvaitus, neštis šviečiantį žibintą ar vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais. Primename, jog užmiestyje pėstieji privalo judėti kelkraščiais prieš judėjimo kryptį, kelią ar gatvę pereiti tik įsitikinę, kad tai daryti saugu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA