Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis policija sustiprins patruliavimą | Kas vyksta Kaune

Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis policija sustiprins patruliavimą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Visų šventųjų ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienomis policija patruliuos ir teiks pagalbą vairuotojams šalies keliuose, prie kapinių. Be to, nuo lapkričio 1 d. maksimalūs greičiai šalies keliuose – 110, 90 ir 70 kilometrų per valandą. Policijos rekomendacija – rinktis saugų greitį!

„Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis, išsiruošę lankyti artimųjų kapų, nepamirškite, kad keliuose šiomis dienomis transporto priemonių srautas išaugs, o jūsų važiavimo sąlygas lems prastas matomumas, slidi kelio danga, blogos oro sąlygos.

Tam reikia pasiruošti: kelione pasirūpinkite iš anksto, pasidomėkite važiavimo sąlygomis, apgalvokite ir nusimatykite maršrutą bei patikrinkite savo transporto priemonės būklę“, – rašoma Lietuvos kelių policijos tarnybos pranešime žiniasklaidai.

Lietuvos policija, siekdama užtikrinti viešąją tvarką ir padėti eismo dalyviams, sustiprins patruliavimą šalies keliuose, prie kapinių ir kt. viešosiose vietose, vykdys prevencines priemones.

Policijos pareigūnai, patruliuodami visoje šalyje, dieną ir tamsiuoju paros metu reguliuos eismą, pasirūpins, kad žmonės išvengtų transporto priemonių spūsčių, teiks pagalbą eismo dalyviams prie įvažiavimų į kapines. Motyvuotai pasirinktose vietose bus organizuojamos trumpalaikės policinės priemonės, blaivumo patikrinimai ir šiurkščių pažeidimų nustatymas.

Kelių policijos tarnyba primena, kad nuo lapkričio 1 dienos automagistralėse ir greitkeliuose lengvųjų automobilių ir krovininių automobilių (kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė negu 3,5 t), motociklų ir triračių vairuotojai gali važiuoti ne didesniu negu 110 km/h greičiu, keliuose su asfalto ar betono danga – ne didesniu negu 90 km/h greičiu, kituose keliuose – ne didesniu negu 70 km/h greičiu.

„Važiuokite tik jums tinkančiu saugiu, o ne leistinu greičiu. Ypač dėmesingi būkite gyvenvietėse, gyvenamosiose zonose (namų kiemuose), prieš pėsčiųjų perėjas, privažiavimuose prie kapinių, išvažiuodami iš šalutinio kelio. Nelenkite neįsitikinę, kad tai daryti saugu, ypač važiuodami transporto priemonių kolonoje“, – ragina Kelių policijos tarnyba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA