Kauniečiai intensyviai ruošiasi Helovinui: graibstomas netikras kraujas, kaukės ir kita atributika | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai intensyviai ruošiasi Helovinui: graibstomas netikras kraujas, kaukės ir kita atributika

/ Organizatorių nuotr.

Prekybininkai teigia, kad Helovino šventė Lietuvoje kasmet tampa vis populiaresnė. O šiemet jaučiamas ypač didelis susidomėjimas šio šiurpaus vakaro atributika.

Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, įsikūrusios šventinės atributikos parduotuvės „Šventė bus“ atstovas Paulius Staveckas sako, kad šiais metais Heloviną ruošiamasi švęsti itin stipriai.

„Žmonėms patinka nors vienai dienai persirengti, pasikeisti, ypač į tą „šiurpiąją“ pusę. Matyt tai atneša tam tikrų aštrių, ne kasdien patiriamų pojūčių. Kai kam ši šventė jau tapo tokia pat reikšminga kaip Kalėdos“, – šypsodamasis pasakojo pašnekovas.

Pasak jo, populiariausios prekės prieš Heloviną yra netikras kraujas, įvairios kaukės, dirbtiniai voratinkliai ir vorai, veido dažai, įvairius šiurpius personažus vaizduojantys balionai.

Nors Heloviną labiausiai tebemėgsta vaikai, vis daugiau suaugusiųjų taip pat pasineria į šiurpius lapkričio išvakarių nuotykius. Vieni populiariausių tarp vaikų – skeleto ir raganos kostiumai. Suaugusieji dažnai įsigyja įvairių personažų kaukes (pikto klouno, vampyro, Anonymous ir kt.) ir prie jos derina apranga.

/ Organizatorių nuotr.

Vakarėlio patalpai papuošti be jau minėtų vorų ir voratinklių naudojamos specialios girliandos su užrašais, dirbtiniai Helovino moliūgai, juodo katino, vaiduoklio, kaukolės ir kitokių formų balionai.

Kartas nuo viešojoje erdvėje kyla tam tikrų visuomenės grupių inicijuojama kritika šiai šventei ir raginama daugiau dėmesio skirti tradicinėms lietuviškoms Vėlinėms. Tačiau, kaip pastebi šventinės atributikos prekiautojai, daugumai lietuvių šios šventės viena kitai netrukdo.

Išvakares paskyrę „šiurpioms“ linksmybėms, kitą dieną jau su rimtimi širdyje vyksta tradiciškai paminėti mirusiųjų atminimo uždegdami žvakes ant artimųjų kapų.

Parduotuvė „Šventė bus“ yra įsikūrusi prekybos miestelio „Urmas“ Rytinėje galerijoje, 12 salėje, 17 prekybos vietoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA