Aleksoto inovacijų parko nuomininkų žadama ieškoti artimiausiu metu | Kas vyksta Kaune

Aleksoto inovacijų parko nuomininkų žadama ieškoti artimiausiu metu

BNS 2023/10/22 14:14
Aleksoto inovacijų pramonės parkas / KMS nuotr.

Kauno miesto tarybai patvirtinus, kiek kainuos išsinuomoti patalpas Aleksoto inovacijų pramonės parke, konkursą savivaldybės atstovai žada paskelbti artimiausiu metu.

„Mums niekas nebetrukdo skelbti kvietimą ir artimiausiu metu paskelbsime, – tarybos posėdyje šią savaitę sakė administracijos direktorius Tadas Metelionis. – Kadangi projekto vykdymo metu buvo besidominčių potencialių investuotojų nemažai, tikimės, kad patalpose, būtent pastate investuotojai įsikurs kai įvyks procedūros ir tai įvyks artimiausiu metu.“

Taryba pritarė, kad kuriamo parko teritorijoje esančio buvusio Aviacijos gamyklos angaro patalpos būtų išnuomojamos už 7,5 euro už kv. metrą kainą per mėnesį be PVM.

Čia galintys įsikurti investuotojai bus atrenkami pagal nustatytus kriterijus.

Rekonstruotame 10 tūkst. kv. metrų ploto pastate kursis laboratorijos, eksperimentinės gamybos ir kitų veiklų atstovai, atitinkantys parko specializacijų kryptis.

T. Metelionis teigė, jog į kitą tarybos posėdį planuojama pateikti sprendimą dėl sklypų nuomos. Pasak jo, kada pirmieji investuotojai galėtų pradėti kurtis čia, kol kas sunku pasakyti, bet jie bus ieškomi ir kviečiami.

30 hektarų teritorijoje šalia Europos prospekto aukštą pridėtinę vertę kuriančios kompanijos galės steigti tyrimų centrus ir laboratorijas, plėtoti eksperimentinę prototipų gamybą.

Tikimasi, kad šiuo projektu Kaunas pritrauks apie 90 mln. eurų privataus kapitalo investicijų, taip pat sukurs virš 1000 gerai apmokamų darbo vietų.

Parko erdvėse galės įsikurti tik įmonės, vykdančios mokslinių tyrimų bei eksperimentinės plėtros ir inovacijų veiklą (MTEPI). Investuotojų atrankoje bus vertinamas jų indėlis bei potencialas siekiant parko veiklos rodiklių – kapitalo investicijų ir ilgalaikių darbo vietų užtikrinimo.

Tarp prioritetinių sektorių – gyvybės mokslai, automobilių pramonės, informacinės ir ryšių technologijos, pramonės įrenginiai ir prietaisai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA