Kaune iškrito pirmasis sniegas | Kas vyksta Kaune

Kaune iškrito pirmasis sniegas

Savaitei einant į pabaigą, kauniečiai įvairiuose rajonuose pastebėjo, kad iš dangaus jau leidžiasi pirmos snaigės. Nors pusnų dar nematyti, bet balti trupinėliai jau pasiekė ir Kauną.

Vos pasiekusios žemę, snaigės tirpsta, bet kauniečiai jau dalijasi vaizdais, jog matyti, kad žiema jau beldžiasi į Kauną.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba ryte informavo, kad diena bus debesuota, nedidelių pragiedrulių tikėtis galime tik šalies šiaurės vakariniuose rajonuose. Vietomis, didžiausia tikimybė šalies pietiniuose rajonuose, sulauksime kritulių, vyraus lietus ir dulksna.

Ims stiprėti šiaurės rytų, rytų krypties vėjas, pūs 8-13 m/s, o šalies vakaruose gūsiai sustiprės iki 15-18 m/s. Apniukusią dieną šilumos bus menkai ir temperatūra svyruos tarp 2-6 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį per šalį slinks šiltasis atmosferos frontas. Kritulių, daugiausia lietaus, sulauksime daugelyje rajonų. Įsismagins šiaurės rytų, rytų krypties vėjas, daug kur jo gūsiai sieks 15-20 m/s, pajūryje sustiprės ir iki 22 m/s. Naktį temperatūra išliks teigiama ir bus apie 0-5 laipsnius šilumos.

Šeštadienio dieną orai ir toliau nedžiugins. Daug kur sulauksime kritulių, vietomis smarkių. Daugiausia vyraus lietus, tačiau šiauriniuose rajonuose pasitaikys ir mišrių kritulių, lietus maišysis su šlapdriba. Vėjas suksis iš pietryčių ir liks gūsingas – daug kur vėjo sustiprėjimai bus iki 15-20, pajūryje iki 23 m/s. Vėjuotą ir lietingą dieną temperatūra kils iki 4-9 laipsnių šilumos.

/ Skaitytojos nuotr.

Sekmadienį orai po truputį ims gerėti. Naktį numatomas protarpiais lietus, didžiausia jo tikimybė Pietryčių Lietuvoje. Vėjas dar pirmoje nakties pusėje bus smarkokas, pietryčių vėjo gūsiai vietomis sieks 15-17 m/s, antroje nakties pusėje ims rimti. Temperatūra kris iki 3-8 laipsnių šilumos.

Sekmadienį su žemo slėgio sūkuriu į šalį plūstelės šiltesnė oro masė. Lietaus sulauksime daug kur, daugiausia pietrytiniuose rajonuose. Vėjas nurims iki vidutinio stiprumo, bus įvairių krypčių. Įdienojus palepins didesnė šiluma ir temperatūra svyruos tarp 8-13 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA