Skelbiamas Helovyno renginių gidas Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Skelbiamas Helovyno renginių gidas Kauno rajone

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors Helovynas yra Jungtinėse Amerikos Valstijose švenčiama diena, tačiau per pastaruosius metus ji itin išpopuliarėjo ir Lietuvoje. Ši šventė visuomet apgaubta mistikos, žvakių šviesos ir tikėjimo, kad egzistuoja dvasios, kurios kartais net šiek tiek šiurpina.

Kauno rajone įsikūrę Helovyno šventei skirti teminiai parkai, taip pat veikia moliūgų parkai, kuriuose galima ne tik jų įsigyti, bet ir paragauti. Be to, kasmet seniūnijos organizuoja gražiausio moliūgo rinkimus, puošia jais savo parkus ar kitas viešąsias vietas, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Jeigu dar neteko lankytis Kauno rajone veikiančiuose Helovyno šventei skirtuose parkuose, laukiame jūsų. Kiekvienos šeimos lankytinų vietų kalendoriuje turėtų atsirasti šios vietos:

MOLIŪGŲ KIEMAS

(Deksterių ūkis, Bubių kaimas, Batniavos sen.)

Ryškiaspalviai moliūgai dėmesį patraukia dar nepasiekus ūkio, o atvažiavus pasitinka Adelė ir Vytautas Astromskai ir kviečia paragauti skaniausių moliūgų blynų bei šiltos arbatos, pagamintos iš ūkyje augančių gerybių. Svečiuose rasite gyvatinių, saldžiųjų, kiaušininių ir begalę skirtingų moliūgų, o mažuosius lankytojus džiugins šieno batutas ir kitos veiklos.

Pagrindinė kiemo mintis – tai pozityviai praleistas laikas ūkyje dienos metu.

Moliūgų kieme galima rasti galybę užsiėmimų. Vieni griūna į sostus ir fotografuojasi moliūgų fone, kiti žaidžia moliūgų kryžiukus ir nuliukus, kiti lipa ant šieno batuto, kiti gali paklaidžioti moliūgų ir kukurūzų labirintuose, pamatyti mažąsias deksterių karvytes.

Moliūgų kiemo šeimininkai svečių laukia antradieniais – sekmadieniais nuo 11 iki 18 valandos. Šiais metais ūkis bus atviras iki spalio 22 dienos.

Moliūgų kiemo šeimininkė Adelė mažuosius ir jų tėvelius pasitinka po stogu, užuovėjoje, čia ji darbuojasi prie skirtingų degustacijų. Švieži moliūgų blynai, rauginti moliūgai, moliūgų sultys, moliūgų želė ir Adelės pasakojimai apie skirtingus būdus paruošti labai vertingą daržovę pritraukia svečius paklausyti ir paragauti naujų patiekalų.

Daugiau informacijos rasite čia.

Moliūgų ūkis Kauno rajone
Moliūgų kiemas / R. Tenio nuotr.

FARMLAND PARKAS

(Akmenų g. 10, Sergeičikai I, Karmėlavos sen.)

Farmland – laisvalaikio ir pramogų parkas, garsėjantis savo įspūdingais Helovyno vakarais.

Helovyno vakaruose jūsų laukia: personažų gausa, vis kitaip išsidėstę erdvės, dar didesnis ir įdomesnis mirusiųjų miestas, 3 siaubo kambariai, kukurūzų labirintas, kuriame klaidžioja pasiklydėliai ir negali niekaip iš jo įštrūkti, o miške šmirinėja sielos kurios ieško gyvųjų!

Šiais metais Farmland parke vyksta tikra moliūgų fiesta – moliūgų alėjos, nameliai, sostai ir net moliūgų piramidė!

Negana to jūsų akis džiugins tikra ugnis, kuri nuo senovės pritraukdavo ir suburdavo žmonės. O šiais laikais ji žavi savo paslaptingumu ir ekspresija. Būtent tai ir pademonstruos ugnies fakyrų klubas Hefaistas.

„Raganos virtuvė” jus pamaitins su dar įvairesniu ir patobulintu meniu.

„Atributikos krautuvėje“ galėsite įsigyti suvenyrų ir kitų Helovyno dekoracijų.

Bilietai:

Bilietus įsigykite čia.

Atsiskaitymas grynais arba kortele prie įėjimo.

Lankymas: spalio 6 – lapkričio 5 dienomis

VII-III 16.00-21.00

V-VI 18.00-22.00

Ketvirtadieniais nedirba!

Paskutiniai lankytojai įleidžiami iki 21.00

Daugiau informacijos rasite čia.

„Farmland“ nuotykių parkas / „Farmland“ nuotr.

DEADTOWN NUOTYKIŲ PARKAS

(Novos k., Zapyškio sen.)

Nuotykių parkas skirtas adrenalino mėgėjams! Daugiau nei 2 ha plote, keliaujant per beveik
2 km taką, sutinkamos keisčiausios Helovyno būtybės: paklydusios sielos, raganos,
zombiai, troliai, goblinai. Žmonės pasakoja, kad teko matyti net ir patį pragaro karalių velnią
ir liūdnai savo paskutines dienas užbaigusius, nuo visuomenės žiauriai atskirtus žmones. Ko
tikėtis? Visiškai saugios, daug nuotykių ir adrenalino žadančios kelionės!

Lankymas: spalio 5 d. – lapkričio 2 d. (imtinai) nuo 16:00 iki 22:00 val. IŠSKYRUS pirmadienius, antradienius, trečiadienius

Spalio 23, 24, 25, 30, 31 ir lapkričio 1, bei 2 dienomis dirbs pilnu grafiku.

Bilietus įsigykite čia.

„Deadtown“ nuotykių parkas / „Deadtown“ nuotr.

ŠVIEČIANČIŲ MOLIŪGŲ PARKAS

(Paparčių kaimas, Užliedžių sen.)

Kauno rajone, Paparčių kaime, įsikurs jaukus „Šviečiančių moliūgų parkas“. Ekspozicijos erdvė Kauno rajone veiks spalio 27-31 dienomis.

Kviečiami visi – vaikai, mamos ir tėčiai, seneliai, močiutės imtis žaismingos kūrybos ir sukurti šviečiančių moliūgų šventę. Skaptuokite, dekoruokite, dažykite ir kurkite iš moliūgų istoriją su įdomiais herojais – linksmais, žaismingais, mistiškais, draugiškais ar net kiek gąsdinančiais. Pristatykite savo kūrinį spalio 25-27 d. nuo 17 iki 19 val. prie SB „Lokomotyvo“ prūdo. Nepamirškite atnešti papildomų žvakučių (uždarų), kuriomis bus kuriamas jaukumas.

Pasivaikščioti, pasifotografuoti ar tiesiog linksmai praleisti laiką draugų, kaimynų kompanijoje „Šviečiančių moliūgų parke“ bus galima nuo spalio 27 d. Ekspozicija veiks iki 31 d. vakaro. Čia jūsų lauks žaismingi, šviečiantys moliūgai bei MOLIŪGŲ MOLIŪGO rinkimai. Laimėtojas bus pripildytas magiškais saldumynais ir pokštais.

Daugiau informacijos rasite čia.

MOLIŪGŲ DIRBTUVĖS

Spalio 21 d., 11 val. Sitkūnų bendruomenės namuose atidaromos moliūgų dirbtuvėlės. Renginio organizatoriai prašo į šventę atsinešti moliūgą.

Renginys „HAPPY HALLOWEEN”

Spalio 21 d., 18 val. Sitkūnų bendruomenės namuose vyks šventė „Happy Halloween”. Vyks moliūgų skaptavimas, fotosesija ir smagi vakaronė. Renginio organizatoriai prašo į šventę atsinešti moliūgą ir apsirengti rudeniškai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA