Ispanišką išvyką „Žalgiris“ pradėjo pirmu Eurolygos pralaimėjimu | Kas vyksta Kaune

Ispanišką išvyką „Žalgiris“ pradėjo pirmu Eurolygos pralaimėjimu

„BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Vėlų antradienio vakarą sumažėjo Eurolygoje pralaimėjimų dar nepatyrusių komandų. Kauno „Žalgiris“ (2/1) stojo į akistatą su čempionų titulą ginančiu Madrido „Real“ (3/0) ir nusileido karališkajam klubui rezultatu 93:79 (25:19, 28:24, 19:19, 21:17).

Susitikimą Madride taikliu baudos metimu pradėjo ir vėliau vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo Edgaras Ulanovas, Kevarriusas Hayesas įdėjo iš viršaus, Dovydas Giedraitis smeigė tritaškį iš kampo, o Keenanas Evansas surengė rezultatyvų reidą po krepšiu – 10:9. Po krepšiu sėkmingai pralindo E.Ulanovas, D.Giedraitis realizavo du baudų metimus, po puolime atkovoto kamuolio dvitaškį įmetė K. Evansas, iš toli taikliai atakavo Nazas Mitrou-Longas, bet dviženklį taškų skaičių per ketvirtį surinkusio Facundo Campazzo nesustabdę kauniečiai vijosi varžovus – 19:25.

N. Mitrou-Longas pridėjo keturis taškus, tritaškį įmetė ir baudų metimus realizavo Lukas Lekavičius, o Laurynas Birutis įdėjo iš viršaus – 30:33. Tiesa, tada žalgiriečiai pralaimėjo atkarpą (0:11), dvitaškį įmetė Tomas Dimša, keturis taškus pridėjo L. Birutis, o septynis įsirašė Rolandas Šmitas – 43:53.

Šešis taškus iš eilės iškart po pertraukos surinko K. Evansas, o įpusėjus kėliniui dvitaškį su varžovo pražanga įmetė R. Šmitas – 52:55. Įstrigusį svečių puolimą išjudino aštuonis taškus iš eilės surinkęs Brady Manekas, sudėtingą metimą nuo lentos įmetė L. Lekavičius, tačiau komandas ir toliau skyrė dviženklis skirtumas – 62:72.

B. Manekas pataikė tritaškį iš centro, metimus iš po krepšio surengė D. Giedraitis ir R. Šmitas, bet skirtumas augo – 69:85. Dar keturis taškus įsirašė N. Mitrou-Longas, o dvikovos pabaigoje L. Lekavičius ir D. Giedraitis dar pataikė iš toli – 79:93.

„Žalgiris“: R. Šmitas 12, B. Manekas 11, N. Mitrou-Longas 11, D. Giedraitis 10, L. Lekavičius 10, K. Evansas 8 (5 atk. kam.), L. Birutis 6, E. Ulanovas 5 (6 atk. kam.), K. Hayesas 4, T. Dimša 2, D. Lavrinovičius 0.

„Real“: G. Deckas 19, F. Campazzo 18 (9 rez. perd.), V. Poirier 18 (7 atk. kam.).

Kaip skelbia „Delfi“, likus mažiau nei valandai iki susitikimo pradžios „Žalgiris“ pranešė, jog Madride ant parketo nepasirodys susirgęs Arnas Butkevičius. Karališkojo klubo gretose dėl traumų negali rungtyniauti Alberto Abalde ir Carlosas Alocenas.

Naujienų portalas primena, kad per visą istoriją komandos tarpusavyje varžėsi 36 kartus, žalgiriečiai pasiekė 10 pergalių (paskutinę – praėjusiame sezone). Madride Kauno ekipa nuliūdinusi vietos publiką yra tik dusyk.

Pirmąją šio sezono „dvigubą“ Eurolygos savaitę „Žalgiris“ tęs Ispanijoje, kur ketvirtadienį išmėgins jėgas su Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos „Baskonia“. „Real“ liks namuose ir priims Milano „Olimpia“ (Italija).

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA