Kaune vyks protesto mitingas ir eisena kovai prieš skurdą | Kas vyksta Kaune

Kaune vyks protesto mitingas ir eisena kovai prieš skurdą

BNS 2023/10/17 08:55
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kaune antradienį vyks protesto mitingas ir eisena „Susitelkimas kovai prieš skurdą Lietuvoje“. Jį organizuoja Lietuvos profesinių sąjungų federacija „Sandrauga“.

Spalio 17-ąją minima Tarptautinė kovos su skurdu diena. Anot federacijos, absoliučiame skurde gyvena 77 tūkst. Lietuvos žmonių.

„Dėl bankų lupikavimo ir nekontroliuojamos veiklos galime sakyti, kad aukščiausi valstybės vadovai, Seimas, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija tiesiog nieko nedaro ir nedarys, kad į bankų pinkles papuolę žmonės, ypač jaunos šeimos turėtų nors kokią viltį gauti pagalbą iš valstybės institucijų“, – rašoma pranešime spaudai.

Pasak federacijos, labiausiai skursta 66 metų ir vyresnio amžiaus asmenys.

Antradienį 14 val. „Sandraugos“ protesto renginys ir eisena prasidės nuo Laisvės alėjos 46 ir judės prie Kauno miesto savivaldybės.

Tarptautinę kovos su skurdu dieną Nacionalinis skurdo mažinimo organizacijų tinklas antradienį rengia skurdo ir socialinės atskirties 2023 metų Lietuvoje apžvalgos pristatymą.

Renginio metu bus pristatytos įžvalgos bei rekomendacijos skurdo ir socialinei atskirčiai mažinti, parengtos Nacionalinio skurdo mažinimo organizacijų tinklo bendradarbiaujant su nariais bei kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis, skurdo ir socialinės atskirties srityje dirbančiais ekspertais ir mokslininkais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA