Laisvės alėjoje – nauji rekonstrukcijos darbai: įspėja apie eismo ribojimus | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje – nauji rekonstrukcijos darbai: įspėja apie eismo ribojimus

Kaunas.lt nuotr.

Kaune pradedama rekonstruoti Laisvės alėjos atkarpa nuo vadinamojo Soboro iki Trakų gatvės. Čia automobilius paliekantys vairuotojai kurį laiką turės naudotis kitomis parkavimo zonomis, o visus atvažiuojančius iš Vytauto prospekto ir Trakų bei Krėvos gatvių nuo pirmadienio pasitinka eismą draudžiantys ženklai.

Kaip rašoma Kauno savivaldybės pranešime žiniasklaidai, rangovai paruošiamuosius darbus pradeda jau nuo pirmadienio. Numatyta aptverti teritorijas abipus Vytauto prospekto – nuo Įgulos bažnyčios iki Trakų gatvės.

Antradienį frezuojamos senos dangos ir pradėti iš pagrindų tvarkyti vandentiekio, lietaus kanalizacijos tinklai bei kitos požemines komunikacijas.

Pėsčiųjų zonoje ir važiuojamojoje dalyje numatytas analogiškas Laisvės alėjos granitinių plokščių grindinys, šviestuvai ir kiti mažosios architektūros elementai.

Anot savivaldybės, liepų alėja išliks nepakitusi.

Eismo schema / Kaunas.lt nuotr.

„Dėl ypač prastos būklės ketinama pašalinti ir brandžiomis liepomis naujai atsodinti vos du medžius. Lygiagrečiai suplanuota padidinti žaliąją zoną“, – rašoma pranešime.

Lygiagrečiai šaligatviui, važiuojamosios dalies kraštuose bus įrengta pusšimtis parkavimo vietų automobiliams. Dalis jų bus skirta neįgaliesiems ir elektra varomoms transporto priemonėms.

Vairuotojai, palikdavę transporto priemones šioje Laisvės alėjos dalyje, raginami kurį laiką ieškoti alternatyvių parkavimo vietų. Be to, darbų metu čia nebeliks ir pravažiavimų – iš Vytauto prospekto ir Krėvos bei Trakų gatvių pasitiks statybvietę ribojančios tvoros su eismą draudžiančiais ženklais.

Darbus planuojama užbaigti 2025 metų pavasarį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA