Kaunietė R. Meilutytė pasaulio plaukimo taurėje skrieja dar vieno medalio link | Kas vyksta Kaune

Kaunietė R. Meilutytė pasaulio plaukimo taurėje skrieja dar vieno medalio link

Lrytas.lt 2023/10/15 11:38
Rūta Meilutytė / Zuma Press / Scanpix nuotr.

Aukso medalį Atėnuose vykstančiame antrajame „World Aquatics“ pasaulio plaukimo taurės etape šeštadienį nuskynusi geriausia Lietuvos metų sportininkė Rūta Meilutytė savo sėkmingą pasirodymą tęsia ir sekmadienį.

Rytinėje plaukimų programoje 26-erių kaunietė varžėsi 50 m plaukimo krūtine atrankoje.

Plaukikė distanciją įveikė per 30,92 sek. ir finišavo pirmoje vietoje tiek savo plaukime, tiek ir bendroje atrankos įskaitoje.

Rungties finalas vyks sekmadienį vakare.

Primename, kad šeštadienį R.Meilutytė iškovojo aukso medalį 100 m plaukimo krūtine finale. Ji distanciją įveikė per 1 min. 6,7 sek.

Penktadienį sportininkė varžėsi 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje, tiesa, tąsyk jai iki finalo pritrūko vos 0,03 sek.

Praėjusią savaitę Berlyne vykusiame pirmajame pasaulio taurės etape sportininkė iškovojo aukso medalį 50 m plaukimo krūtine rungtyje. Tuomet ji prie apdovanojimo taip pat pridėjo ir pagerintą pirmenybių rekordą (29,56 sek.).

Panevėžietis distanciją įveikė per 2 min. 13,54 sek. ir savo plaukime užėmė trečiąją vietą, bendroje įskaitoje plaukikas liko ketvirtas. Tai jam taip pat garantavo vietą finale.

Primename, kad pasaulio plaukimo taurė yra sudaryta iš trijų etapų: pirmasis praėjusią savaitę įvyko Berlyne, šis vyksta Atėnuose, o čempionato uždanga nusileis kitą savaitę Budapešte.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA