Ketindama papirkti Kauno teritorinės muitinės direktorių, moteris paliko jam knygą su siurprizu | Kas vyksta Kaune

Ketindama papirkti Kauno teritorinės muitinės direktorių, moteris paliko jam knygą su siurprizu

ELTA 2023/10/12 20:38
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokuroras teismui perdavė pareiškimą, kuriame vienos Kaune registruotos akcinės bendrovės darbuotoją L. L. prašoma pripažinti kalta dėl Kauno teritorinės muitinės direktoriaus V. R. papirkimo.

Tyrimo duomenimis, 2023 metų gegužės mėnesį vienos akcinės bendrovės darbuotoja L. L. kreipėsi į Kauno teritorinės muitinės direktorių V. R. dėl tuo metu šioje muitinėje sulaikytų įmonės prekių, jam pateikė reikalingus dokumentus ir paprašė pasidomėti tyrimo dėl sulaikytų prekių eiga.

Birželio mėnesį tyrimas buvo baigtas gavus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos raštą, jog sulaikytoms prekėms neturi būti taikomos ribojamosios priemonės bei jos grąžintos L. L. atstovaujamai bendrovei.

L. L. po maždaug mėnesio vėl užsiregistravo susitikimui su Kauno teritorinės muitinės direktoriumi. V. R. suprasdamas, kad nėra jokių jam žinomų priežasčių, dėl ko bendrovės atstovė gali norėti su juo susitikti ir įtardamas, kad ji gali bandyti pasiūlyti ar duoti kyšį, su pareiškimu kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą dėl galimo bandymo jį papirkti.

Valstybės tarnautojo V. R. įtarimai pasitvirtino. L. L., rugpjūčio mėnesį atvykusi į susitikimą su V. R., jo darbo kabinete paliko 500 eurų kyšį. Pinigai buvo paslėpti knygoje. Išėjusi iš muitinės patalpų, moteris buvo sulaikyta pareigūnų.

Atlikus ikiteisminį tyrimą, L. L. pareikšti kaltinimai dėl papirkimo (Baudžiamojo kodekso 227 str. 1 d.). Kadangi kaltinamoji pripažino savo kaltę bei gailėjosi, ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras surašė pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu. Jame prokuroras teismo prašo L. L. pripažinti kalta dėl papirkimo ir skirti jai galutinę 7000 eurų baudą.

Pareiškimas dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu perduotas Kauno apylinkės teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA