Įsibėgėjusios projekto „Būk aktyvus su LSU“ veiklos skatina Lietuvos moksleivių fizinį aktyvumą ir kviečia prisijungti | Kas vyksta Kaune

Įsibėgėjusios projekto „Būk aktyvus su LSU“ veiklos skatina Lietuvos moksleivių fizinį aktyvumą ir kviečia prisijungti

/ Organizatorių nuotr.

Jau ne vienerius metus Lietuvos sporto universitetas aktyviai įsitraukia į Europos komisijos inicijuotą projektą Europos sporto savaitė #BeActive! Šiais metais Lietuvos sporto universitetas pirmasis Lietuvoje pradėjo šią gražią iniciatyvą ir rugsėjo 20 d. startavo su masiniu šokiu, kuriame dalyvavo per 700 moksleivių iš 15 skirtingų Kauno mokymo įstaigų. Renginio metu moksleivius šokio judesių mokė trenerė Raminta Augustėnaitė, o muzika ir šokio žingsneliais dalijosi Lietuvos „Gimnastika visiems“ asociacija.

Rugsėjo mėnesį startavęs projektas „Būk aktyvus su LSU“ suteikė galimybe užsiimti fizinio aktyvumo veiklomis ne tik Kauno miesto moksleiviams, bet ir daugiau nei 1000 moksleivių iš Kelmės „Aukuro“ pagrindinė mokyklos bei Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos.

Užsiėmimų „Būk aktyvus, pažink sportą ir sporto mokslą“ tikslas – skatinti Lietuvos regionuose gyvenančių vaikų ir jaunimo įsitraukimą į fizinio aktyvumo veiklas. Kartu į regionus vyksta ir LSU mokslininkai su mobiliąja sporto mokslo laboratorija. Jaunimui vedamos įtraukiančios paskaitos bei suteikiama galimybė išbandyti įvairius jėgos testavimus.

Projekto „Būk aktyvus su LSU“ tikslas – skatinti vaikus, jaunimą ir bendruomenę aktyviai leisti laisvalaikį, dalyvaujant projekto organizuojamuose sporto renginiuose, stovyklose ir fizinio aktyvumo pratybose, skatinančiose asmenų fizinį aktyvumą.

Šio projekto metu suteikiama platus spektrą fizinio aktyvumo veiklų įvairaus amžiaus vaikams. Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Rugsėjo mėnesį taip pat startavo šios projekto veiklos:

Rugsėjo 18 d. 7-12 kl. moksleiviams skirtos fizinio aktyvumo pratybos SMŪGINIS, kurių tikslas organizuojant fizinio aktyvumo pratybas skatinti Kauno ir Kauno rajono moksleivių fizinį aktyvumą, supažindinti ir didinti jaunimo įsitraukimą į smūginio sporto šaką.

Ši veikla jau susilaukė daug susidomėjusiųjų ir puikių dalyvių atsiliepimų. Veiklas vykdo universiteto treneriai 3 mėn. po 2 kartus į savaitę, mokyklai priėmusiai ir kartu vykdžiusiai veiklas paliekamas smūginio inventorius tolimesniam veiklų vykdymui.

Šiuo metu yra laisvų vietų keturioms mokykloms 2024 metų pavasariui ir 2024 rudeniui, todėl kviečiame susisiekti mokyklas, kurias domintų šis sportinis užsiėmimas.

Lietuvos sporto universitetas spalio 10 dieną pradėjo aktyvaus darželio iniciatyvos „Drąsūs, sveiki ir gudrūs“ veiklas, kurių tikslas skatinti ir supažindinti vaikus gyvenančius Kaune ir Kauno rajone su fizinio aktyvumo nauda. Organizuojamos mokomosios pratybos ir orientacinės varžybos. Prie šios veiklos norinčias prisijungti institucijas kviečiame susisiekti.

Jaunuosius sporto entuziastus kviečiame registruotis į nemokamą stovyklą, skirtą 11-13 amžiaus moksleiviams, kuri vyks spalio 30 – lapkričio 5 dienomis. Stovykloje jie turės galimybę aktyviai praleisti laisvalaikį ir susipažinti su įvairiomis sporto šakomis.

Daugiau informacijos rasite čia.

Projekto vadovė: Karolina Deliautaitė

Susisiekti galite: karolina.deliautaite@lsu.lt

Projekto numeris: NSA-FA-NAC-2023-0090

Trukmė: 2023-08-01 – 2024-11-30 (16 mėn.)

Projekto vertė: 63580,81 Eur (SRF indėlis : 57222,73 Eur)

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA