Kauno lopšelyje-darželyje VMVT nustatė puokštę pažeidimų | Kas vyksta Kaune

Kauno lopšelyje-darželyje VMVT nustatė puokštę pažeidimų

ELTA 2023/10/11 16:23
VMVT nuotr.

Valstybinės maisto veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistams praėjusią savaitę atlikus planinį patikrinimą Kauno lopšelyje-darželyje „Mažylis“, nustatyta maisto saugos ir higienos pažeidimų.

Anot VMVT, inspektoriams patikrinus darželio rūsį, šioje vietoje aptiktas ne tik kiemo tvarkymo inventorius, bet ir šalia sudėti maisto produktai. Patikrinimo metu pagalbinėje patalpoje užfiksuota beveik 20 laipsnių šilumos, o tarp aptiktų įvairių produktų buvo ir greitai gendančio maisto: pieno, kefyro, sūrio, sviesto.

VMVT nuotr.

Inspektoriams paprašius darželio darbuotojų paaiškinti, kodėl maistas yra sudėtas ir paliktas šiltame rūsyje, darželio virėjos pasakojo, esą buvo likę daug nepanaudoto maisto, nes darželinukai nepraleisdavo visos dienos darželyje, todėl dažnai nepietaudavo ir nevakarieniaudavo. Jų teigimu, kitur laikyti maisto pertekliaus „neatsirado“ vietos.

Tuo metu darželio direktorė dievagojosi, kad apie situaciją nebuvo informuota. Vis dėlto, tikrinant darželio maisto produktų sandėlį, kur yra laikomi visi maisto produktai skirti vaikų maitinimui, buvo matyti, jog vietos papildomų produktų laikymui pakanka.

VMVT nuotr.

Tačiau maisto laikymo pažeidimai vien tik rūsiu neapsiribojo. Specialistams patikrinus darželio virtuvę bei sandėlį, surasta ir maisto produktų su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu. Atidarę šaldiklį inspektoriai aptiko, jog darželyje nesistengiama išvengti ir kryžminės taršos: šaldiklyje veiksmingai neatskirtos šaldytos daržovės, žuvies ir mėsos produktai, šalutinių gyvūninių produktų šaldiklyje kartu buvo laikomos šaldytos daržovės, skirtos vaikų maitinimui.

Taip pat nustatyta, kad virtuvėje, kurioje turėjo būti plaunamas tik gamybinis inventorius, buvo laikomi ir plaunami ugdymo įstaigos administracijos stalo indai.

Po patikrinimo darželiui nurodyta netinkamomis sąlygomis bei pasibaigusio tinkamumo vartoti termino maisto produktus sunaikinti. Tuo metu abejingai darželio direktorei skirta administracinė bauda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA