V. Makūnas ir Kauno rajono pareigūnai aptarė opias problemas: dėmesį skirs kvaišalų plitimui, kelių ir vandens chuliganams | Kas vyksta Kaune

V. Makūnas ir Kauno rajono pareigūnai aptarė opias problemas: dėmesį skirs kvaišalų plitimui, kelių ir vandens chuliganams

KRS nuotr.

Pirmadienį užsukę į Kauno rajono savivaldybę, Kauno apskrities VPK Kauno rajono policijos komisariato viršininkės pareigas laikinai einanti Monika Puškovienė bei 1-ojo ir 2-ojo skyrių viršininkas Aidas Švaikauskas sveikino merą Valerijų Makūną su Vietos savivaldos diena, dėkojo už ilgametę partnerystę ir aptarė opias problemas.

Pasitarimo dalyviai sutarė, kad kvaišalų plitimas mokyklose yra bene skaudžiausia visą Lietuvą palietusi problema, todėl reikėtų stiprinti policijos, ugdymo įstaigų, vietos bendruomenių ir specialistų bendradarbiavimą, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Turime priemonių planą, važinėjame į mokyklas, stipriname patruliavimą, probleminėse vietose netrukus kelsime dronus“, – vardijo priemones A. Švaikauskas, atkreipdamas dėmesį, kad kai kurios ugdymo įstaigos vengia dalintis informacija apie kvaišalų platinimo vietas ir platintojus.

Mero pavaduotojo Antano Nesteckio nuomone, potencialūs informatoriai tikriausiai bijo nusikaltėlių keršto, todėl informaciją svarbu nuasmeninti. Vicemeras siūlė daugiau dėmesio skirti moksleivių ir jų tėvų švietimui. „Vien draudimai nepadės“, – įsitikinęs politikas.

M. Puškovienė pastebėjo, kad mokinius ypač efektyviai veikia susitikimai su buvusiais narkomanais – vaikus jaudina jų papasakotos gyvenimo istorijos, vaizdžiai parodytos kvaišalų vartojimo pasekmės. „Tokių priemonių reikėtų daugiau“, – tvirtino pareigūnė.

Kita aktuali Kauno rajono problema – saugumas keliuose. Nerimą kelia ne tik dažnos avarijos, bet ir chuliganiškai besielgiantys keturračių vairuotojai, neatsargūs paspirtukininkai, motorolerių savininkai, vandens motociklininkai.

V. Makūnas pasidžiaugė kartu su policijos kateriu surengtu pirmuoju reidu Nemune. „Vandens motociklininkai skrieja didžiuliais greičiais ir kelia grėsmę poilsiautojams, todėl Nemune, ties kurortine teritorija, reikėtų įrengti greitį ribojančius ženklus, o jų nesilaikančius pažeidėjus bausti“, – siūlė sprendimą meras.

V. Makūnas patikino policijos pareigūnus, kad Savivaldybė tęs programas „Saugi mokykla“ ir „Saugus Kauno rajonas“.

„Skirsime lėšų tiek, kiek reikės, svarbu, kad jos padėtų įgyvendinti priemones, kurių šiandien reikia labiausiai“, – pabrėžė meras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA