G. Nausėda: mokytojams esame skolingi dėmesio, empatijos ir pagarbos | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda: mokytojams esame skolingi dėmesio, empatijos ir pagarbos

BNS 2023/10/10 20:46
Gitanas Nausėda / R. Tenio nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad mokytojams būtina skirti daugiau dėmesio, empatijos ir pagarbos, kurie leistų lengviau pakelti mažus jų atlyginimus.

„Kasdien dirbate su tuo, kas brangiausia, – jaunomis, augančiomis sielomis. Tai be galo atsakingas darbas. Mes esame jums skolingi dėmesio, empatijos, gero žodžio ir pagarbos“, – antradienio vakarą Prezidentūros išplatintame pranešime cituojamas G. Nausėda.

Taip jis kalbėjo sakydamas sveikinimo kalbą Kauno „Žalgirio“ arenoje antradienį surengtame Mokytojų dienai skirtame šventiniame koncerte.

„Pernelyg maži pedagogų atlyginimai ir per didelis darbo krūvis būtų lengviau pakeliami, jei juos atsvertų nuoširdus dėmesys ir pagarba“, – kalbėjo šalies vadovas.

Sakydamas kalbą G. Nausėda apgailestavo dėl „Lietuvos mokytojų didžiulės kantrybės ir užsispyrimo“ reikalaujančios padėties šalies švietimo sistemoje, kurios problemų, pasak šalies vadovo, „neišspręs prastai parengtos reformos, naštą eilinį kartą perkeliančios mokytojams“.

„Kiekvienas vaikas svarbus. O tai reiškia, kad svarbus ir kiekvienas mokytojas. Kiekvienas dėl netinkamų reformų ir neapgalvotų sprendimų prarastas mokytojas yra didžiulis nuostolis mūsų visuomenei“, – kalbėjo Prezidentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA