Kauno rajonas turi jau trečią savivaldos riterį ir aštuntą „Auksinę krivūlę“ | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas turi jau trečią savivaldos riterį ir aštuntą „Auksinę krivūlę“

Organizatorių nuotr.

Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) ir Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) už aktyvią partnerystę auginant vertę bendruomenei ir valstybei, artėjančios Savivaldos dienos proga apdovanojo Kauno rajono savivaldybę „Auksine krivūle“. Už nuopelnus plėtojant demokratinę savivaldą „Auksinė Savivaldos riterio“ krivūlė įteikta Kauno rajono savivaldybės vicemerui Antanui Nesteckiui.

Renginys vyko penktadienį Vilniaus „Compensa“ rūmuose. Jau aštuonioliktus metus LSA rengiamų apdovanojimų ceremonijoje Ramūno Almino sukurtas „Auksinės krivūlės“ statulėles merams įteikė visų 14 ministerijų, Europos Komisijos atstovybės bei Lietuvos pramoninkų konfederacijos vadovai, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Valerijus Makūnas tvirtino, kad apdovanojimą priima kaip visos Kauno rajono verslo bendruomenės, kurią sudaro daugiau kaip 4 tūkstančiai subjektų, nuopelną.

„Auksinė krivūlė“ / Organizatorių nuotr.

Penkios Kauno rajono verslo zonos pritraukia naujas investicijas ir kuria darbo vietas. Didžiausia – Karmėlavoje įsikūrusi Laisvoji ekonominė zona (LEZ), kur reziduoja 53 investuotojai, tarp jų ir tokios garsios tarptautinės kompanijos kaip „Continental“, „Hella“, „Hollister“.

Drauge su klientų patalpose veiklą vykdančiais nuomininkais, teritorijoje veikia apie 100 įmonių, sukurta 9 150 darbo vietų. Bendra investicijų vertė siekia 1,35 mlrd. EUR. 70 proc. šios vertės – tiesioginės užsienio investicijos.

Merą ypač džiugina vietos investuotojai. Pavyzdžiui, baldų gamykla „Freda“ į plėtrą investavo jau 155 mln. Eur, o iki 2024 m. pabaigos pasiryžusi investuoti dar 50 mln. Eur.

Valerijus Makūnas / Organizatorių nuotr.

Naujausias technologijas ir mokslo naujoves diegiančių įmonių Kauno rajone yra ir daugiau. Tai į elektromobilių rinką sparčiai besiveržianti „Elinta“, moderniausias Baltijos šalyse siuntų rūšiavimo centras „Omniva LT“, „vartų gamintoja „Ryterna“, spaustuvė „Kopa“ ir daugelis kitų.

V. Makūnas taip pat džiaugėsi partneryste su transporto įmone „Hegelmann“, „Garlita“, „Patikima linija“, „Transrifus“, „ Klasmann Deilmann“, kurios padeda savivaldybei įgyvendinti socialinius projektus, remia kultūrą, bendruomenių renginius.

Kauno rajono savivaldybė už nuopelnus įvairiose srityse iš viso yra pelniusi aštuonias „Auksines krivūles“.

„Savivaldos riterio“ vardas yra suteiktas buvusiam ilgamečiam Kauno rajono vadovui Petrui Mikelioniui (2013), dabartiniam merui Valerijui Makūnui (2016), o dabar ir vicemerui Antanui Nesteckiui (2023).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA