Ateities plente kairiųjų posūkių kol kas nenaikins – primena apie greičio ribojimą | Kas vyksta Kaune

Ateities plente kairiųjų posūkių kol kas nenaikins – primena apie greičio ribojimą

Asociatyvi / D. Biržiečio nuotr.

Po praėjusią savaitę įvykusio tragiško susidūrimo Ateities plente, kurio metu žuvo žmogus, kilo klausimas, ar šioje judrioje Kauno gatvėje bus keičiama eismo tvarka, jog tokių įvykių ateityje būtų išvengta. Kauno savivaldybė nurodė, kad šiuo metu apie horizontaliojo ženklinimo pakeitimus diskusijos nevyksta, bet ateityje tvarka gali būti peržiūrėta.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad spalio 2 dieną, 15.40 val. Kauno policija gavo pranešimą, kad Kaune, Ateities pl., susidūrė lengvasis automobilis „Mazda“, vairuojamas vyro (gim. 1968 m.), ir sunkvežimis, vairuojamas vyro (gim. 1973 m.). Eismo įvykio metu žuvo lengvojo automobilio vairuotojas.

Po įvykio Kauno savivaldybės pasiteirauta ar neplanuojama Ateities plente panaikinti kairiuosius posūkius, nes po pietrytinio aplinkkelio užbaigimo, ši miesto arterija gali sulaukti dar intensyvesnio eismo ir tokie posūkiai gali kelti grėsmę eismo dalyvių saugumui.

Situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, kuris nurodė, kokie ribojimai yra įvesti dabar ir kokie planai laukia ateityje.

„2018–2019 m. atlikus Ateities plento rekonstrukciją maksimalus leistinas greitis sumažintas nuo 70 km/val. iki gyvenvietėse maksimalaus leistino – 50 km/val.

Sukūrus geresnę ir patogesnę susisiekimo infrastruktūrą tikėtina, kad transporto srautas padidės. Užbaigus ir prijungus pietrytinio aplinkkelio atkarpą, kairinių posūkių reikalingumas ir tikslingumas bus dar kartą peržiūrėtas konsultuojantis su policija“, – nurodė M. Matusevičius.

Nuo metų pradžios – 18 eismo įvykių

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė informavo, jog Ateities plente nuo metų pradžios užfiksuotas ne vienas eismo įvykis ir dar daugiau greitį viršijančių vairuotojų.

„Nuo metų pradžios iki šios dienos Ateities pl., Kaune, policijoje užregistruota 18 eismo įvykių. Iš 18 eismo įvykių, 2 eismo įvykiuose nukentėjo žmonės: vieno eismo įvykio metu 1 eismo dalyvis žuvo, kito eismo įvykio metu 1 eismo dalyvis buvo sužeistas.

Nuo metų pradžios iki šios dienos Ateities pl., Kaune, užfiksuoti 253 administraciniai nusižengimai dėl viršyto važiavimo greičio (pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 416 str.)“, – apie judrios gatvės statistiką kalbėjo ji.

Pietrytinis aplinkkelis perims dalį srauto iš magistralės

Šiuo metu vykdomi pietrytinio aplinkkelio darbai sujungs magistralinį kelią A1 ir „Via Balticą“, o viena pagrindinių aplinkkelio arterijų taps Ateities plentas.

Kaip anksčiau nurodė Kauno miesto savivaldybė, eismo ekspertų skaičiavimais, baigus aplinkkelį, A1 atkarpoje nuo Palemono iki IX forto transporto srautas turėtų sumažėti 17 proc. Galima spėti, kad šie procentai persikels į Ateities plentą ir nutįs per pietrytinį aplinkkelį, todėl, srautas atkarpoje bus intensyvesnis, o kairiniai posūkiai bus dar pavojingesni.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA