Karštas itališkas blynas „Žalgiriui“ neprisvilo | Kas vyksta Kaune

Karštas itališkas blynas „Žalgiriui“ neprisvilo

„BC Kauno Žalgiris“ nuotr.

Kauno „Žalgiris“ (1-0) pergalingai pradėjo Eurolygos sezoną. Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje panaikino dviženklį deficitą ir rezultatu 82:79 (15:23, 22:19, 21:23, 24:14) palaužė Bolonijos „Virtus“ (0-1) komandą.

Dvikovą žalgiriečiai pradėjo užtikrintai, kadangi keturis taškus surinko Keenanas Evansas, o Edgaras Ulanovas ir Tomas Dimša pataikė po tritaškį – 10:2. Tiesa, po minutės pertraukėlės kauniečiai įstrigo, tenkinosi tik taikliu K. Evanso tolimu metimu ir Lauryno Biručio dvitaškiu, pralaimėjo atkarpą 5:21 bei jau vijosi varžovus – 15:23.

Dvitaškį su varžovo pražanga greitoje atakoje įmetė Arnas Butkevičius, dvitaškį pridėjo L. Birutis, o Nazas Mitrou-Longas smeigė tritaškį – 23:29. K. Evansas pelnė du taškus, varžovai tolo (25:40), bet kėlinio pabaiga vėl klostėsi sėkmingiau. A. Butkevičius vėl pasižymėjo dvitaškiu su varžovo pražanga, iš toli vėl pataikė N. Mitrou-Longas, o Brady Manekas įmetė du tritaškius iš eilės – 37:42.

Iškart po pertraukos K. Maksvyčio auklėtiniams vos per dvi minutes pavyko išlyginti rezultatą: po du taškus pelnė K. Evansas ir Kevarriusas Hayesas, o T. Dimša pasižymėjo dvitaškiu su varžovo pražanga – 44:44. Iš po krepšio pataikė Rolandas Šmitas, bet dar vieną prastą atkarpą sužaidę svečiai vėl turėjo dviženklį deficitą – 46:58. Lukas Lekavičius realizavo du baudų metimus, E. Ulanovas surinko penkis taškus iš eilės, K. Evansas smeigė tritaškį greitoje atakoje, nelengvą metimą iš po krepšio įmetė R. Šmitas ir skirtumas vėl mažėjo – 58:65.

„BC Kauno Žalgiris“ nuotr.

Po dvitaškį baudos aikštelėje įmetė T. Dimša ir B. Manekas, greitą ataką taikliu metimu užbaigė K. Evansas, o R. Šmitas pelnė du taškus su varžovo pražanga – 67:71. E. Ulanovas varžovo techninę pražangą pavertė tašku nuo baudų metimo linijos, iš po krepšio taškus įvertė R. Šmitas, o K. Evansas nelengvu tritaškiu vėl išlygino rezultatą – 73:73. Dviem baudų metimais K. Evansas išvedė „Žalgirį“ į priekį, E. Ulanovas pataikė vidutinio nuotolio metimą, K. Evansas paleido dar vieną taiklų tritaškį ir pridėjo baudos metimą, o pergalę baudų metimais įtvirtino R. Šmitas – 82:79.

„Žalgiris“: K. Evansas 25 (4/6 trit., 2 per. kam.), E. Ulanovas 11, R. Šmitas 10, T. Dimša 8, B. Manekas 8, A. Butkevičius 6, N. Mitrou-Longas 6, L. Birutis 4, L. Lekavičius 2, K. Hayesas 2 (8 atk. kam., 2 per. kam.), D. Giedraitis 0.

„Virtus“: J. Mickey 18 (6 atk. kam.), T. Shengelia 17 (4 rez. perd.), O. Dobričius 12, I. Cordinier 12 (9 rez. perd.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA